1
min read
A- A+
Pročitano

Raspisan konkurs za učešće na FIAT 2020

14/03/2020 - 13:53
Autor:Fos Media
269 pregleda

Raspisan je konkurs za Festival internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2020, koji će biti održan od 4. do 13. septembra u Podgorici, pod pokroviteljstvom Glavnog grada i Ministarstva kulture. 

Foto

FIAT 2020

"Formulari za učešće na FIAT-u 2020. - za teatarski takmičarski i prateće programe, biće dostupni na sajtu festivala www.fiat-montenegro.org  i društvenim mrežama (Facebook/Instagram) sve do 15. maja.

Pravo učešća imaju svi samostalni/e umjetnici/ce, trupe, udruženja, organizacije i produkcije čiji projekti i radovi na najbolji način odražavaju aktuelne umjetničke ideje u sferi eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, filma, muzike, i kreativnih industrija.

Jedna od veoma bitnih karakteristika FIAT-a je i promocija i podsticanje kulturne razmjene, saradnje i mobilnosti umjetnika, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou", saopšteno je iz PR Službe. 

Žiri dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija: nagradu za najbolju režiju "Slobodan Milatović", za najbolju mušku i žensku ulogu, te za najbolju predstavu.

"Prepoznat kao diverzitet različitih oblika umjetnosti, FIAT je, sa svojom karakterističnom publikom i neposrednom atmosferom, jedan od najznačajnijih festivala jugoistočne Evrope i Balkana danas", navode u saopštenju. 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari