1
min read
A- A+
Pročitano

Razgovori u muzeju "Kako do solidarnog društva?"

25/12/2017 - 17:51
Autor:Fos Media
43 pregleda

U Crnogorskoj umjetničkoj galeriji Miodrag Dado Đurić, u okviru projekta Preokupacije,  u utorak u 18 časova, gosti programa biće Stefan Đukić i mr. Nikola Zečević koji će govoriti na temu "Kako do solidarnog društva?".

Foto: Narodni muzej Crne Gore

Foto: Narodni muzej Crne Gore

Ovom prilikom biće prikazan politički dokumentarac "Šta ljevica želi", autora Stefana Đukića, uz diskusiju o 100 godina ljevice nakon Oktobarske revolucije.

Dokumentarni film "Šta ljevica želi?" sniman je uglavnom u Berlinu tokom Petog kongresa partije evropske ljevice. Đukić je tom prilikom razgovarao sa političarima i teoretičarima ljevičarske provenijencije iz Njemačke, Irske, Grčke, Gruzije, Švedske i Rusije.

Projektom „Preokupacije“, kroz program alternativne edukacije i stvaranja uslova za realno obrazovanje i istraživanje iz oblasti umjetnosti i društvenih pitanja, budućim i mladim profesionalcima, kao i svim zainteresovanima otvara se mogućnost ka osvajanju novih znanja i metoda neophodnih za ravnopravan profesionalni razvoj i učešće u regionalnom i globalnom kulturnom prostoru.

 

Komentari