Zasijedalo NKT: Pogledajte šta je do sada nabavljeno od doniranog novca

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, analiziralo epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i ocijenilo da su sve državne službe u proteklom periodu pravovremeno i kvalitetno preduzimale sve planirane aktivnosti na zaštiti zdravlja i života građana od epidemije novog koronavirusa, te da se dosadašnje mjere u veoma visokoj mjeri poštuju.

Iz Norveške za FOS: Građanima najveći stres ako to jutro ne kupe jogurt kako su zamislili

U petom najvećem gradu Norveške, u najjužnijoj tački zvanoj Kristijansad, nema puno zaraženih u odnosu na Oslo, Trondhajm, Bergen. Situacija je otprilike kao u  Crnoj Gori – zatvoreni restorani, kafići, hoteli, vrtići, škole, univerziteti,  sva preduzeća koja nemaju neki javni značaj. Doduše, ima kafića, kako ističe naš sagovornik, Nikšićanin Dejan Radonjić, koji rade skraćeno, ali točenje alkohola je zabranjeno.

''Svaka zabrana okupljanja potpuno osnovana i to je jedino što može da nas spasi''

Svaka zabrana okupljanja je potpuno osnovana i to je jedino što može da nas spasi, poručio je na današnjoj pres konferenciji šef kriznog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela Ranko Lazović. On je kazao i da imamo dovoljno medicinske opreme. Govoreći o situaciji o koronavirusu kazao je da je za sada situacija pod kontrolom i sa kliničkog i sa epidemiološkog aspekta. Pozvao je građane da nose maske, bilo kakve jer ''bolje ikakva nego nikakva''.

(VIDEO) Prvi izliječeni od virusa korona: Čuvajte se, bolnica vam ništa ne treba

Prvi izliječeni od Kovida19, u Crnoj Gori, Mihailo Vukić za TVCG kaže da se osjeća dobro nakon preležane bolesti. Ističe da je i dalje u samoizolaciji kako se ne bi desilo da nekome prenese virus. Za Jutarnji program Vukić kaže i da je oduševljen akcijom medicinskih radnika, i fasciniran požrtvovanošću koju pokazuje medicinski kadar u državi.

Pogledajte: Ulice Podgorice puste, građani poštuju zabranu kretanja (VIDEO)

U Crnoj Gori protiče prvi vikend od donošenja novih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kojima je ogranično kretanje građana nakon 13h. Na gotovo praznim ulicama Podgorice, osim automobila policije i medicinskih radnika, nije se mogao vidjeti skoro nijedan automobil.