Oduševili akcijom: Grlili prolaznike u centru Podgorice (VIDEO)

U subotu u popodnevnim časovima na Trgu nezavisnosti u Podgorici dijelili su se, vjerovali ili ne, besplatni zagraljaji. Događaj „Free hugs“ koji organizuje grupa volontera „Animatori Zabavljatori“, osmišljen je sa ciljem da ukaže na problem sve veće otuđenosti i fokusiranosti ljudi na društvene mreže i teleFone ali i zarad dobre zabave. Iako je ovo nešto novo kod nas, oduševljeno su se grlile sve generacije. Pogledajte:

Naša zemlja iz ugla Moskovljanke: Crnogorci konzervativni, slušaju domaću muziku, vole svoju kuhinju... (FOTO)

Spakovala je život u kofere a onda se sa porodicom otisnula u novi život. Sada, više od godinu dana, Ruskinja Elena Medvedeva živi u Podgorici. Iako je jedna o mnogih koji su došli sa strane, ona je ipak privukla pažnju i to zahvaljujući Instagram profilu koji je prvo otvorila kako bi učila jezika, a nakon toga ga pretvorila u blog na kojem dijeli životna iskustva i zanimljivosti iz Crne Gore. Za FOS govori o svom novom životu u Crnoj Gori, popularnosti bloga, stvarima koje je fasciniraju kod nas ali i razlikama u odnosu na rodnu Moskvu.

HN: Osumnjičeni da su oštetili budžet za preko pola miliona eura, krivične prijave protiv više osobe

Hercegnovska policija je podnijela krivične prijave protiv jednog pravnog i odgovorne oosbe u tom pravnom licu, kao i još tri osobe zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za iznos od 545.520 eura.

Upravni sud odbio tužbu Mitropolije: Policija zakonito zabranila održavanje službe na Ivanovim koritima

Upravni sud Crne Gore odbio je tužbu Mitropolije crnogorsko-primorske koju je podnijela protiv rješenja Uprave policije, a kojim joj je zabranjeno održavanje službe na Ivanovim koritima na praznik Preobraženja Gospodnjeg.