Knežević stigao u Spuž: Tražim krevet za Đukanovića! (FOS VIDEO)

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević javio se dobrovoljno na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne iako je ranije najavio da neće dobrovoljno poći u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Pogledajte prolazak kroz Platije - veličanstvo prirode koje izaziva strah (VIDEO + FOTO)

Nadmudrivanje čovjeka i prirode u kanjonu Morače, u Platijama, rezultiralo je jednim od najopasnijih puteva u ovom dijelu Evrope. Izgradnja je počela 1955, a završena je 1962. godine. Prema nekim podacima, u tom periodu su poginula 43 radnika. Mnogo više ljudi je stradalo od kada je put koji spaja sjever i jug otvoren za saobraćaj. 

FOS saznaje: Žarko Rakčević dobio državu u Strazburu - Neshvatljivo postupanje CG sudova

Danilovgradska kompanija „Montemlin Šajo“, čiji je osnivač biznismen Žarko Rakčević, dobila je Crnu Goru pred Strazburom zbog tenderskog postupka u kojem je ova firma učestvovala, a kojim joj je povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku. Sudije u Strazburu su se posebno dotakle činjenice da je podgorički Privredni sud donio presudu, ali da ju je ovoj firmi uručio sa zakašnjenjem od tri godine i tri mjeseca.
 

FOS tema: Oni su bili Lavovi, a da li su to i njihovi nasljednici?

Bolonjska deklaracija, utemeljujuća za reformu sistema visokog obrazovanja na tlu Evropske unije, usvojena je 19. juna 1999. godine. A znate li za Bolonjsku rukometnu deklaraciju od 27. decembra 2006? Kojom je objavljeno da je rukometna planeta dobila novu reprezentaciju – crnogorsku. Na klupi Pero Milošević, na parketu golmani Gojko Vučinić i Rade Mijatović, i igrači Goran Đukanović, Ratko Đurković, Petar Kapisoda, Blažo Lisičić, Mladen Rakčević, Draško Mrvaljević, Alen Muratović, Marko Pejović, Marko Dobrković, Miodrag Kažić, Žarko i Igor Marković, Miloš Milošević, Mirko Milašević, Nikola Vujović. A nad njima u dvorani „Palasavena“ zastava sa dvoglavim orlom.