Ukusi Afrike, Azije i Južne Amerike nadomak Nikšića: Uzgajaju kivano, zmajsko voće, momordiku, čili... (FOTO)

Više od 100 sorti čili papričica, kivano i brojne druge kulture netipične za Crnu Goru uzgajaju se nadomak Nikšića, u Rastovcima. Sara i Igor Šuntić su ukuse Južne Amerike, Azije, Afrike donijeli u srce Crne Gore pa njihova organska bašta postaje sve popularnija. Iako su je stvorili nedavno ne kriju da su ljudi zainteresovani kako za kupovinu pojedinih neobičnih proizvoda tako i za samu posjetu i edukaciju o biljkama koje uzgajaju. Koliko su popularni vidjeli smo i u grupi „Podržimo domaće“ gdje uglavnom plasiraju svoje proizvode koji su naišli na sjajne reakcije i odziv kupaca.

Na konjima kroz prirodu: Posao u gradu zamijenio selom pa ljepote Vraneške doline prezentuje gostima iz cijelog svijeta (FOTO)

Radio je u Crnoj Gori, Srbiji, Rusiji... Oprobao se u životu van rodnog mjesta no oduvijek je, kaže, tinjala želja da se vrati na svoje ognjište. To se i dogodilo prije nekoliko godina, pa danas Bjelopoljac Ilija Rmandić živi život na kojem bi mu mnogi pozavidjeli i to u Pavinom Polju, mjestu udaljenom oko 30 kilometara od grada. Uzgaja sedamnaest konja, organizuje jahačke ture, prezentuje gostima iz svih krajeva svijeta ljepote svog krajolika i u trenucima kada se mladi utrkuju ko će prije otići iz rodnog mjesta on dokazuje da je konekcija prirode i čovjeka nešto zaista posebno i da se uz volju i rad sve može stvoriti, pa bez obzira koje mjesto za život čovjek odabrao.

Mandić, Medojević, Knežević i Joković prihvataju ponudu Krivokapića, dogovorena raspodjela resora

Predsjednici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene, Demokratske narodne partije i Socijalističke narodne partije dostavili su odgovor mandataru za sastav Vlade Zdravku Krivokapiću kojim načelno prihvataju njegovu ponudu. Dogovorena je raspodjela resora među tim partijama.

DF pisao ambasadorki Rajnke: Da li Vaša administracija podržava stav Krivokapića da naši lideri ne mogu u Vladu

Demokratski front pisao je ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke jer ih je, kako kažu, mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, obavijestio da mu je jedan inostrani faktor ultimativno saopštio da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je dao narod.

(PRES NKT) Mugoša: Država uradila koliko je mogla; Želimo da izbjegnemo zaključavanje po svaku cijenu

Svjetska zdravstvena organizacija je predložila uvođenje brzih testova i mi smo danas 20.000 distribuirali i obučili ljude iz svih zdravstvenih ustanova tako da ćemo narednih dana krenuti sa time, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. On je kazao da su prethodnih dana imali problema sa obradom rezultata testova ali da će se taj problem riješiti narednih dana.

Beranka udomila preko 20 napuštenih pasa, inspekcija najavila da će ih sjutra oduzeti

Beranka Ines Gargović udomila je preko 20 napuštenih pasa, koje je uredno vakcinisala, sterilisala i čipovala. Međutim, kako tvrdi, za njenu ljubav prema životinjama opštinski čelnici nemaju sluha, jer je Sekretarijat za inspekcijske poslove najavio da će sjutra u 10 sati oduzeti njene kućne ljubimce. Razlog: po novoj opštinskoj odluci domaćinstvo u Beranama može imati najviše tri kućna ljubimca.