Upoznajte Strahinju: Četvorogodišnjak iz Podgorice oduševljava stihovima Mike Antića, Vita Nikolića, Desanke Maksimović (VIDEO)

Da djeca najbolje uče kroz igru i da ništa nije dosadno ako se predstavi najmlađima na zanimljiv način, pokazuje i primjer Strahinje Šljivića iz Podgorice. Iako ima samo četiri i po godine, ovaj dječak mnoge oduševljava svojim recitacijama. Stihove Miroslava Mike Antića, Desanke Maksimović, Ljubivoja Ršumovića, Dragana Radulovića i mnogih drugih govori bez greške a video snimci koji su brzo postali viralni, a koje je zabilježila njegova majka Aleksandra, oduševili su sve koji su imali priliku da ih vide.

DPS podržava 35,3, Listu za budućnost 24,7, Mir je naša nacija 16,7 odsto građana

Izborna lista “Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović” u ovom trenutku podžava 35,3 odsto građana, dok koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” imaju 24,7 i 16,7 odsto podrške, pokazalo je istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava.

Ubistvo djevojke na Krupcu: Određeno psihijatrijsko vještačenje osumnjičenom

Zamjenik višeg državnog tužioca Danka Ivanović Đerić odredila je u sklopu istrage koja se vodi protiv šesnaestogodišnjeg Nikšićanina za ubistvo dvije godine starije sugrađanke Kristine Raičević da se obavi psihijatrijsko posmatranje maloljetnika, piše Dan.

„Priče iz mog doma“ Branke Otašević: Želim da ujedinim porodice i oživim zaboravljene vrijednosti (FOTO)

Crnogorska glumica Branka Otašević još jednom je odlučila da kroz rad sa najmlađima zaviri u najdublje djelove duše. Da zaviri u skrivena mjesta našeg doma ali i srca i probudi najljepše ali i najdublje emocije, kakve samo mogu izazvati uspomene. „Priče iz mog doma“ projekat su podržan od strane Ministarstva kulture a djeca od sedam do 18 godina sa jednom od naših najpoznatijih glumica spoznaju sve čari i istinsko uživanje koje sa sobom donosi gluma.

Pomorska nesreća u Budvi: Vještak tvrdi da su odgovorni i skiper i vozač barke

Pored skipera jahte "Sea Ray Sundancer 395“ sedamnaestogodišnjeg M. S. iz Beograda, pomorskoj nesreći u kojoj je 11. jula stradala Maja Šljivančanin doprinio je i Vladimir Stanišić, koji je upravljao barkom budvanskih tablica, a na kojoj se nalazila njegova vjerenica, piše Pobjeda.