1
min read
A- A+
Pročitano

FS Kosova o gostovanju Zvezde: Zvanične utakmice ne može biti, ali nijesmo policija da to spriječimo

08/10/2019 - 15:11
Autor:Fos Media
343 pregleda

Fudbalski klub Crvena zvezda neće dobiti saglasnost Fudbalskog saveza Kosova (FFK) da igra utakmicu protiv Trepče u Zvečanu u okviru Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar FFK Erold Salihu.

Foto

Foto: FK Trepča

Salihu za RTK2 ističe da je Zvezdi potrebna dozvola FFK jer se utakmica, kako je naglasio, odigrava na tuđoj teritoriji i da nije moguće da bude zvaničnog karaktera.

"U Srbiji će sigurno sada da se pitati zašto. Reći ću vrlo iskreno, nikada, čak ni u vrijeme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova", rekao je Salihu za RTK2.

On je dodao da se utakmica Trepče i Crvene zvezde kosi sa statutom FFK, UEFA i FIFA.

"Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvijek ćemo dozvoliti da dođu Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti. Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spriječi. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA".

Salihu tvrdi da se "uvijek stvaraju vještački problemi u trenutku kada se pokušava zbližavanje dva naroda".

"Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. Ovo je glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i ostalim Savezima u regionu", zaključio je on.

Utakmica između Trepče i Crvene zvezde zakazana je za sjutra od 14 sati u Zvečanu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari