1
min read
A- A+
Pročitano

Kada bi novac igrao pod Goricom: SMS višestruko skuplji od početne postave Sokola

10/10/2018 - 23:10
Autor:Fos Media
304 pregleda

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Srbije u četvrtak od 20 i 45 igraju u trećem kolu Lige nacija C svoj prvi međusobni meč od raspada državne zajednice.

Foto

Foto: FSCG/FSS/Photojoiner

Kladioničarske kuće rekle su svoje: Orlovi su priličan favorit, a njihova pobjeda „plaćena je“ koeficijentom 2,1. Na trijumf Sokola kvota je 4.

Takve brojke djelom potiču i od papirne, tržišne vrijednosti fudbalera. Vezista Lacija Sergej Milinković-Savić, tako barem sugeriše specijalizovani sajt Transfermarkt, je procijenjen na 90 miliona eura, što je gotovo tri puta više od zbirne vrijednosti igrača koji će činiti početnu postavu Sokola.

Foto

Kad bio novac igrao pod Goricom... Ali, ne igra.

Uz podršku punog stadiona pod Goricom, dobru atmosferu u timu i odnos prema dresu, koji krasi Sokole otkako ih vodi Ljubiša Tumbaković, moguće je „prevariti“ Transfermarkt.

Golmani

Crna Gora 1,25 miliona eura – Srbija 4 miliona eura

Danijel Petković se ustalio na „jedinici“ Sokola, i nekoliko mečeva u nizu uliva povjerenje ekipe. Ipak, nastupa za Lorijen u drugoj francuskoj ligi, što utiče na njegovu cijenu (1,25 miliona eura).

Na drugoj strani, više od tri puta skuplji je Marko Dmitrović (4 miliona), već dvije sezone standardan u članu španske Primere Eibaru.

Odbrana

Crna Gora 15,8 miliona eura – Srbija 24,75 miliona eura

U nedostatku Stefana Savića, koji je ubjedljivo najskuplji fudbaler Sokola (40 miliona), tržišno najvrijedniji igrač odbrane je Lacija Adam Marušić (10 miliona). Nastupi u Ligi šampiona povećali su cijenu desnog beka Crvene zvezde Filipa Stojkovića (2,5). Marko Simić procijenjen je na 1,8 miliona, a Žarko Tomašević, koji bi trebalo da mu pravi društvo u srcu odbrane, na 1,5 miliona.

Foto

Najiskusniji igrač u odbrani Orlova, 34-godišnji desni bek Antonio Rukavina, je na zalasku karijere, pa 1 miliona eura djeluju kao razumna cifra. Lijevi bek Milan Rodić vrijedi 2,25 miliona, a mladi štoperi Miloš Veljković (Verder, 6,5 miliona) i, naročito, Nikola Milenković (Fiorentina, 15 miliona) su na cijeni.

Zadnji vezni

Crna Gora 1,35 miliona eura – Srbija 6,5 miliona

Tandem Partizana na pozicijama zadnjih veznih Aleksandar Šćekić (600 hiljada eura) i Nebojša Kosović (750 hiljada) činiće sponu između odbrane i napada Sokola.

U selekciji Srbije nema Nemanje Matića, a njegov posao pokušaće da obave Nemanja Maksimović (5 miliona) i Saša Lukić (1,5 miliona).

Ofanzivni vezni

Crna Gora 3,4 miliona eura – Srbija 111 miliona eura

Marko Vešović (2 miliona), Marko Janković (1,75) i Fatos Bećiraj (650 hiljada) naći će se u napadačkom dijelu vezne linije. Njihova zbirna tržišna vrijednost je manja od one Filipa Kostića (6 miliona).

Foto

Sergej Milinković-Savić, rekosmo ranije, bi Laciju mogao da donese makar 90 miliona, dok dobre partije Dušana Tadića u Ajaksu, doprinose i cijeni (15 miliona).

Napadači

Crna Gora 14 miliona eura – Srbija 18 miliona eura

Stevan Jovetić, smatra Transfermarkt, vrijedi 14 miliona eura, a Aleksandar Mitrović 18 miliona.

Foto

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari