1
min read
A- A+
Pročitano

Marsej objavio da je njihovom fudbaleru prijećeno smrću nakon sukoba sa Nejmarom

15/09/2020 - 13:24
Autor:Fos Media
131 pregleda

Fudbalski klub Pari Sen Žermen podržao je svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej danas upozorio na pretnje smrću tom igraču.

Foto

Foto: Sportbible.com

Nema mjesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima - navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, koji je takođe naveo da "snažno podržava" Nejmara i da podržava i da se raduje istrazi Lige jedan.

Utakmicu dva kluba u nedjelju u Parizu, u kojoj je Olimpik u Ligi jedan pobijedio sa 1:0, obilježio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

Među isključenim je i Nejmar, koji je sa leđa, rukom u glavu udario Alvara, a crveni karton je dobio posle intervencije iz VAR sobe.

Dvojica fudbalera su se i prije toga sukobila i međusobno vrijeđala.

Nejmar je posle utakmice optužio Alvara za rasizam i pozvao nadležne da koriste VAR i razjasne stvari.

Saopštenje je izdao i Olimpik, koji je naveo da Gonsales nije rasista.

"Gonsales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem od kad je došao u klub. Isto su svjedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom prfesionalnom sportu", navode iz Olimpika.

Klub iz Marseja je upozorio na "ozbiljne posledice" puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonsalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do "stalnog uznemiravanja i prijetnji smrću".

Pred kraj utakmice u Parizu, igrač PSŽ-a Leandro Paredes udario je Darija Benedeta, što je izazvalo sukob na centru igrališta.

Pored dvojice fudbalera, isključeni su još Lajvin Kurzava iz PSŽ-a i Žordan Amavi iz Marseja, kao i naknadno Nejmar.

Nejmar je o rasizmu prvo informisao četvrtog sudiju, a potom je to ponovio u kameru, da bi nakon toga reagovao na društvenim mrežama.

Gonsales je negirao rasizam i optužio Nejmara da je loš gubitnik.

Disciplinska komisija Lige jedan će se sastati u nedjelju da ispita slučaj i u donošenju odluka koristiće izvještaje arbitara i snimke sa utakmice.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari