1
min read
A- A+
Pročitano

Najmoćniji fudbalski menadžeri na jednom mjestu - u Strazburu tuže FIFA

13/02/2020 - 21:30
Autor:Fos Media
435 pregleda

Najmoćniji fudbalski menadžeri, njih 120, sastali su se u četvrtak u Cirihu predvođeni Horheom Mendešom, Minom Rajolom i Džonatanom Barnetom.

Foto

Foto: Twitter

Sastanak je imao samo jedan cilj - kako da se na pravi način sastavi žalba na odluku Međunarodne fudbalske federacije kojom se planira striktno regulisanje načina i visine zarade menadžera. Agenti planiraju da žalbu ulože Evropskom sudu u Strazburu.

"FIFA je donijela odluku koja će u praktičnoj primjeni ukinuti tržište za polovinu agenata i nije pozvala nikoga da nas predstavlja kada je tu odluku donosila", rekao je Majk Miler predsjednik Udruženja fudbalskih agenata, prenosi Sport klub.

Namjera FIFA je da spriječi situacije koje su do sada bile redovna praksa, a to je da agent za isti transfer uzme proviziju i od igrača i od kluba. Pojedina istraživanja pokazala su da su agenti od 2013. na ovamo od klubova uzimali oko 2.5 milijardi eura na ime provizija za transfere.

Jedan od boljih primjera kako sada funkcionišu stvari na relaciji klub - agent jeste i podatak da je Totenhem prošle godine u kojoj nije doveo nijednog novog igrača već je samo sa nekolicinom produžio ugovore na ime provizija za agente platio 11 miliona funti.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari