1
min read
A- A+
Pročitano

Prečka koja još boli

29/06/2020 - 12:36
Autor:Fos Media
97 pregleda

Na današnji dan 1998. godine reprezentacija Jugoslavije igrala je osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Holandije.

foto

foto: Stu Forster /Allsport

U Tuluzu se se sastala dva velika tima, Jugoslavija sa Piksijem Stojkovićem, Predragom Mijatovićem, Sinišom Mihajlovićem, Vladimirom Jugovićem i ostalim asovima protiv ništa manjih kao što su Denis Bergkamp, braća De Bur, Klarens Sedorf, Jap Stam i drugi.

Holandija je povela preko Bergkampa, nakon što je "otresao" Zorana Mirkovića i savladao Ivicu Kralja u 36. minutu.

Ipak, Jugoslavija nije posustala i tek što je počelo drugo poluvrijeme poslije Piksijevog prekida Slobodan Komljenović je glavom matirao Edvina van der Sara.

Imali smo momentum, koji je mogao da bude ozbiljno materijalizovan...

Ubrzo i priliku za preokret! Jugovića je u kaznenom prostoru Holandije vukao Stam, nije ni pao, a sudija Aranda je pokazao na bijelu tačku.

Loptu je uzeo Mijatović i pogodio prečku koja se još trese u glavama svakog navijača Jugoslavije, kada se prisjeti tog detalja.

I na kraju uslijedila je kazna – Holandija je u zaustavnom vremenu preko Edgara Davidsa stavila "so na ranu" i otišla u četvrtfinale Mundijala u Francuskoj.

A Mijatoviću je ostalo najgore sjećanje u karijeri.

"Poslije tog promašaja osjećao sam neopisiv bol. Osjećao sam se kao izdajnik, jer nisam bio dovoljno koncentrisan da svojoj naciji donesem ogromnu radost. Razumijem komentare ljudi, da je neko drugi šutirao možda bi ga i dao, ali ima i ona druga priča – ko šutira može da mu se desi da promaši, a ko ne šutira nikada neće promašiti", govorio je Mijatović kasnije.

Velika šansa je propuštena da se Jugoslavija upusti u borbu za medalju.

Zato postoji žal i dan danas..

b92.net

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari