1
min read
A- A+
Pročitano

Prvi trofej Reala u 2018: Kup devet vrijednosti projekta “Fudbal za prijateljstvo”

16/04/2018 - 15:35
Autor:Fos Media
146 pregleda

U skladu sa tradicijom promovisanja devet osnovnih vrijednosti jednog od najvećih društveno odgovornih projekata za djecu – „Fudbal za prijateljstvo“ - odlučeno je da se "Kup devet vrijednosti" za ovu godinu dodijeli FK Real Madrid - kao nagrada za izuzetne društveno odgovorne projekte u organizaciji "kraljevskog kluba".

Foto

Foto: http://media.footballforfriendship.com

Na zvaničnom sastanku prošle nedjelje u Torinu (Italija), predstavnici kompanije Gazprom - osnivača projekta „Fudbal za prijateljstvo“, predstavnici Ruske Federacije (domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine) i međunarodni dječiji ambasadori projekta iz Holandije, Italije, Španije i Rusije donijeli su jednoglasnu odluku da trofej "Kup devet vrijednosti" za ovu sezonu dodijele FK Real Madrid. Na ovaj način, "Los Galaktikos" su postali dio izuzetne priče koja prati jedini međunarodni sportski trofej koji dodjeljuju djeca – slijedeći istaknute fudbalske klubove poput FK Barselona (osvajač trofeja 2015), FK Bajern i Al Vahde (2016).

Foto

Osnovan 2013, projekat Fudbal za prijateljstvo u 2018. godini ujediniće djecu iz 211 zemalja i regiona širom svijeta okupljenih oko devet osnovnih vrijednosti - prijateljstva, zdravlja, časti, pravičnosti, predanosti, jednakosti, mira, tradicije i pobjede. Završni događaji ovog projekta biće održan u Moskvi od 8. do 15. juna – u periodu održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu - čijem zvaničnom otvaranju će prisustvovati sva djeca – učesnici projekta.

Izvor: FK Budućnost

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari