1
min read
A- A+
Pročitano

Radnici Fijata u štrajku: Za Ronalda milioni, a za nas mizerija

11/07/2018 - 13:12
Autor:Fos Media
334 pregleda

Dan nakon što je Juventus objelodanio da dovodi Kristijana Ronalda, radnici Fijata, koji je glavni sponzor "Stare dame", stupili su u štrajk.

foto

Foto: Marca.com

Sindikat radnika se oglasio saopštenjem u kojem navode da je nedopustivo da se troše stotine miliona eura na dovođenje fudbalera.

"Neprihvatljivo je da su radnici Fiata konstantne ekonomske žrtve kompanije koja potom troši stotine miliona eura na dovođenje fudbalera. Rekli su nam da su vremena teška, da povećanja ne može biti zbog štednji i dok su radnici sve više stezali kaiš, kompanija je odlučila da uloži ogroman novac u samo jednog čovjeka", navodi se u saopštenju radnika koji su ogorčeni politikom ove kompanije.

Povezano: Zdravica za moćni Juventus!

"Je li ovo pošteno? Je li normalno da jedna osoba zarađuje milione, dok hiljade radnika sa zaradom ne mogu dočekati ni sredinu mjeseca. Svi smo mi zaposleni jednog istog vlasnika, ali ovakava razlika u tretmanu ne smije biti prihvatljiva. Radnici Fijata su napravili bogatstvo za najmanje tri generacije, a zauzvrat su dobili mizeriju. Kompanija je trebala investirati u nove modele automobila, u budućnost hiljada ljudi, umjesto u samo jednu osobu", dodaje se u saopštenju.

foto

"Iz svih razloga koji su saopšteni iznad Sindikat je najavio štraj za nedjelju 15. juli i utorak 17. jula", rečeno je od strane radnika Fijata.

Ronaldo će u Juventusu imati platu od 30 miliona eura po sezoni i za četiri godine će dobiti ukupno 120 miliona eura, dok je na račun Real Madrida uplaćeno 112 miliona eura.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari