2
min read
A- A+
Pročitano

Savićević: Dok sam ja predsjednik Saveza, liga se neće širiti

21/05/2020 - 15:27
Autor:Fos Media
897 pregleda

Predsjednik Fudbaslkog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da neće biti proširenja Prve Telekom fudbalske lige Crne Gore.

Foto

Foto: FSCG.me

"Dok sam ja predsjednik Saveza, liga se neće širiti. Sadašnji format je teži, igra se četvorokružno, ali ima mnogo manje prostora za mućke. Dosta smo gurali glavu u pijesak. Više nema potrebe. Liga sa 10 klubova se pokazala najboljom do sada. Da imamo 12 klubova bilo bi kao da se vraćamo pet-šest godina unazad. Ja hoću da idemo naprijed. Odluka da se prvenstvo riješi na terenu je najsportskija, najpravednija. Razmišljali smo o zdravlju igrača i u skladu sa tim vukli poteze", rekao je Savićević u razgovoru za "Pobjedu".

Prvi čovjek crnogorskog fudbala kazao je i da bi prekid šampionata bio jako nepopularna mjera.

"Na našu sreću, fudbal može ponovo da se igra, ali je šteta što neće biti publike. Zbog toga mi je jako žao. Slažem se da igrači imaju manje vremena za treninge i da će sve biti drugačije u odnosu na ono što je bilo prije. Bio bi preveliki period da se ne igra od 7. marta do 7. ili 8. avgusta. Pet mjeseci bez takmičenja. Najviše iz toga razloga odlučili smo da se prvenstvo nastavi. Da smo poglasili kraj, siguran sam da bi mnogo više bilo nezadovoljnih. U tom slučaju morali bismo da donosimo nepopularne odluke koje se nekima ne bi svidjele", kazao je Savićević i dodao:

"Bila bi smiješna liga da sljedeće sezone igramo sa 11 klubova u prvoligaškom rangu. Da širimo ligu na 12 klubova, pa poslije opet da je skraćujemo - bilo bi kao da se vraćamo u prošlost, već sam rekao. Tu je još mnogo pitanja - zašto ovo, zašto ono. Sistem sa 10 prvoligaša je najbolji, a o tome svjedoči činjenica da više nema izvještaja iz Uefe o sumnjivim mečevima. Utakmice su 99,9 odsto takmičarske. Sagledavajući sve - smatram da smo postupili ispravno. Pritom mislim na sve nivoe takmičenja. Svjestan sam da će vrućine donijeti probleme, posebnom mlađim kategorijama i Drugoj ligi zbog nedostatka reflektora. Vjerujem, ipak, da ćemo i to prebroditi".

Savićević je govorio i o reprezentativnom fudbalu koji je u ovom momentu u drugom planu.

"Reprezentacije? To je u magli. Zbog korona virusa pomjerili su se mnogi termini, a tako i oni koji su rezervisani za reprezentativni fudbal. Zavisi kako će koja država da se otvori, kako će ići to sa granicama, letovima. Čekamo instrukcije. Nadam se da ćemo igrati Ligu nacija, ali se plašim da će naša A selekcija ove godine imati samo prijateljske utakmice. To bi bilo loše za reprezentativni fudbal".

Predsjednik FSCG je istakao da se intezivno radi i na poboljšanju infrastrukture.

"Imamo trenutno četiri velike investicije - ovdje kod nas, u Lješkopolju, na Cetinju i u Nikšiću. I u narednom periodu imamo viziju što još treba da uradimo. Pojedini klubovi rade papirologiju za neke tribinice i druge stvari, nekima ćemo pomoći oko osvjetljenja. Biće para za nove investicije, ali treba da naiđemo i na razumijevanje lokalnih samouprava. Žao mi je što nijesmo napravili još par terena ili stadiona sa reflektorima, jer bi bilo više prostora za noćne utakmice, sve zbog vrućina koje su iz godine u godinu veće. Vjerujem da ćemo u bliskoj budućnosti napraviti reflektore na još nekoliko stadiona u različitim gradovima od kojih očekujem da pokažu interesovanje. Novca za infrastrukturu će uvijek biti", poručio je Savićević

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari