1
min read
A- A+
Pročitano

Selektor Češke: Najveći konkurent nam je Kosovo, efikasnije je i odlučnije od Crne Gore

11/06/2019 - 1:11
Autor:Fos Media
723 pregleda

Fudbalska reprezentacija Češke Republike nakon teškog poraza od Engleske na Vembliju (5:0) na startu kvalifikacija za Euro 2020, ispunila je plan u junskim mečevima sa Bugarskom i Crnom Gorom na svom terenu.

Foto

Foto: iSport.cz

"Osvojili smo šest bodova, sa gol razlikom 5:1. To je ispunjenje sna. Obavili smo posao sjajno", kazao je nakon duela sa Sokolima (3:0) selektor "Lokomotive" Jaroslav Šilhavi.

"Rezultat Kosova je takav kakav jeste. Naravno, više bi nam odgovarao remi u tom meču... Kosovo sada ima pet bodova, veoma dobar je tim."

Riječi češkog selektora odnosile su se na rezultat u Sofiji, u kojoj su "Dardanci" pobijedili Bugare 3:2, golom u sudijskoj nadoknadi.

Foto

Iz njih se može zaključiti da Šilhavi kao najvećeg konkurenta u grupi za osvajanje drugog mjesta - podrazumijeva se da je prvo rezervisano za Englesku - doživljava Kosovo.

"Vjerovatno je tako. Imaju samo jedan bod manje od nas, postigli su gol u svakom meču. Efikasniji su i odlučniji od Crne Gore. Ipak, moramo da brinemo o sebi. Moći ćemo da dišemo punim plućima tek nakon septembarskih mečeva sa Kosovom i Crnom Gorom."

U oba susreta Češka gostuje.

"Analiziraćemo dva posljednja meča, a onda misliti o utakmicima na Balkanu. Igrači će sada otići na odmor, pozdravićemo se sa njima i zahvaliti im. Kasnije će početi prijateljski mečevi, pratićemo ih pažljivo, a u septembru će nam se vratiti i neki povrijeđeni igrači."

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari