1
min read
A- A+
Pročitano

Srpskom arbitru određen pritvor od 30 dana

16/05/2018 - 18:50
Autor:Fos Media
105 pregleda

Arbitar Srđan Obradović saslušan je u Jagodini gdje je negirao da je zloupotrijebio službeni položaj, poslije čega mu je određen pritvor od 30 dana

Foto

Foto: Novosti.rs

Takvu odluku sudija je donio na predlog tužioca Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, po čijem nalogu je prije tri dana djelilac pravde i uhapšen u Jagodini.

Arbitar, koji se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u okršaju Spartaka i niškog Radničkog u Subotici, pred tužiocem je iznio svoju odbranu u prisustvu čak tri branioca koja je angažovao, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke i dalju istragu koja slijedi. 

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Obradović je pred tužiocem poricao da je počinio djelo za koje se tereti i naveo da nije favorizovao domaćine meča, fudbalere subotičkog Spartaka. Šta je još rekao, zasad niko ne želi da kaže, ističući da se u ovoj fazi postupka ne može iznositi više detalja, jer predstoje saslušanja svjedoka i određena vještačenja. 

On je prethodno u policiji,takođe sve negirao, a navodno se pravdao da je slučajno napravio grešku kada je dosudio penal za Spartak na nedjeljnoj utakmici sa Radničkim iz Niša. 

Obradovićevo saslušanje u novosadskom tužilaštvu je trajalo nekoliko sati, a na njega je doveden iz Jagodine, gdje je prije tri dana i uhapšen po nalogu novosadskog Višeg javnog tužilaštva. Poslije saslušanja, fudbalski sudija je iz zgrade novosadskog suda odveden u pritvor Okružnog zatvora na Klisi.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari