1
min read
A- A+
Pročitano

Zbog duga od 144.000 eura prema nepostojećem Mogrenu, račun Partizana u blokadi!

10/10/2018 - 15:48
Autor:Fos Media
705 pregleda

Dugovanja su problem sa kojim se, u manjoj ili većoj mjeri, susrijeću praktično svi klubovi iz regiona, od najmanjih do najvećih. A među ovim drugim je – Partizan.

Foto

Foto: Arhiva/Photojoiner

Pretraživanjem spiska dužnika u prinudnoj naplati na sajtu Narodne banke Srbije na upit „FK Partizan“ dobićete podatak da je račun kluba iz Humske u blokadi još od 25. septembra.

Na sajtu je navedena i suma za koju se tereti - 17.134.670,50 dinara, odnosno, 144.521 euro, ali ne i ime povjerioca.

Foto

U pitanju je – Mogren. Da, baš tako, klub koji je nekada bio crnogorski šampion, a koji više ne postoji, i izbrisan je iz Registra sportskih organizacija, koji vodi Ministarstvo sporta Vlade Crne Gore.

Rep se vuče još s početka 2009. godine. „Žuti“ su tada sklopili ugovor sa Partizanom o transferu tadašnjeg povremenog crnogorskog reprezentativca Nikole Vujovića, vrijedan 400.000 eura.

Foto

Polovina sume je uplaćena do 2014, a otada – ništa.

U februaru 2018. generalni sekretar „crno-bijelih“ Miloš Vizura kazao je pred novinarima da je klubu stigao „poklon“ od bivše uprave u vidu duga od 167.000 eura za izgubljeni spor sa Mogrenom.

Partizan je tražio da se postupak ponovi, jer Mogren ne postoji, međutim...

„Saznadosmo, Mogren je još 2015. prebacio potraživanja na firmu Bonum“ – kazao je potpredsjednik Parnog valjka Vladimir Vuletić.

U Centralnom registru privrednih subjekata Crne Gore postoje tri preduzeća koja u svom imenu imaju „Bonum“ – podgoričke kompanije „Bonum komerc“ i „Bonum D. O. O“, i budvanska „Bonum factum“.

Ono što priči daje poseban šmek je...

„U ime firme Bonum pojavljuje se kao povjerilac Branko Bošković, bivši fudbaler Crvene zvezde“ – riječi su Vuletića.

Foto

Bošković, raniji crnogorski reprezentativac, ponikao je u Mogrenu, iz koga je 1999. prešao u Zvezdu. Na Marakani je ostao do 2003.

Iz Partizana su odmah uložili žalbu na rješenje o izvršenju...

Inače, Nikola Vujović je za Partizan odigrao 29 mečeva tokom 2009. i 2010. Navijači ga pamte po golu u 136. vječitom derbiju, u pobjedi nad Zvezdom 2:0.

Tridesetsedmogodišnji Cetinjanin se nakon toga vratio u Mogren, pa igrao za Čelik, matični Lovćen, Kom, dok je prošlu sezonu proveo u Mornaru.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari