1
min read
A- A+
Pročitano

Amerikanci ostali bez plejmejkera: Šampion zbog povrede odustao od Mundobasketa

13/08/2019 - 7:31
Autor:Fos Media
416 pregleda

Kajl Lauri plejmejker NBA šampiona Toronta ipak neće igrati u Kini.

amerika

foto: Review Journal

Lauri je posljednja zvijezda u nizu koja je otkazala nastup u selekciji SAD u Kini od 31. avgusta.

On je u julu operisao palac desne ruke, očekivalo se da bude spreman za Mundobasket, ali mu ljekari nisu dali dozvolu da počne sa treninzima.

Lauri se priključio početkom mjeseca kampu selektora Grega Popovića, uprkos velikoj mogućnosti da zbog povrede neće moći da igra. 

"Nadao sam se da ću biti spreman za turnir, ali nisam dobio dozvolu da se vratim punom treningu. Želeo sam da pomognem svojoj zemlji u napadu na zlato ovog ljeta. Volim da igram za reprezentaciju SAD, ali ovaj put moram da propustim i navijam za tim od kuće. Vjerujem da će momci koji igraju biti sjajni i da će doneti zlato našoj zemlji",oglasio se Lauri preko Instagrama.

Tim SAD trenutno čine: Harison Barns, Džejlen Braun, Dieron Foks, Džo Heris, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Kris Midlton, Donovan Mičel, Mejson Plamli, Markus Smart, Pi Džej Taker, Majls Tarner, Kemba Voker i Derik Vajt.

Amerikanci će na Mundobasketu u Kini igrati u Grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom, a njihova grupa se ukršta sa Grupom F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Napisao: Danilo Petrović

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari