1
min read
A- A+
Pročitano

Bojan Bakić, novi selektor pionirske reprezentacije Crne Gore za FOS: Velika priča me ne zanima, radiću u interesu djece i crnogorske košarke

22/05/2020 - 10:28
Autor:Fos Media
1042 pregleda

Bojan Bakić, bivši sjajni šuter Budućnosti, Hemofarma i crnogorske reprezentacije imenovan je za novog selektora pionirskog nacionalnog tima naše zemlje.

Bojan Bakic, foto: All Star

Bojan Bakic, foto: All Star

37-godišnji Bakić će na mjestu selektora ''crvenih'' pionira naslijediti Zorana Marojevića, koji je proteklih godina uspješno obavljao ovu funkciju.

''Prihvatio sam ovaj poziv, jer sam neko ko je prošao sve državne selekcije Jugoslavije, SCG i Crne Gore i dobro sam upoznat sa načinom rada u njima. Takođe, osjećam potrebu i neku vrstu obaveze da svojim košarkaškim iskustvom djeci tog uzrasta pomognem u razvoju i usavršavanju, te da budem podrška trenerima u njihovim klubovima, kako bismo ih pravilno usmjerili'', kazao je Bakić na početku razgovora za FOS.

Iako je trenersku karijeru započeo tek prije pola godine u podgoričkom All Staru, Bojan smatra da je spreman za novi izazov:

''Dugi niz godina sam bio u inostranstvu, relativno sam nov u ovom poslu, a trenutna situacija je takva da su takmičenja prekinuta, što su otežavajuće okolnosti za mene u trenutku preuzimanja selektorske pozicije. Zato sam izuzetno aktivan u komunikaciji i prikupljanju kontakata trenera iz cijele Crne Gore, koji treniraju djecu ovog uzrasta, jer mi je cilj da se informišem i stvorim jasnu sliku prije narednih koraka. Rad klubova sa igračima je baza, mi smo servis zadužen za podršku tom radu.''

Bakić će sredinom juna na kampu u Kolašinu okupiti 15 košarkaša rođenih 2007. i 2008. godine, što će biti njegov prvi selektorski zadatak.

''Radi se o djeci koja su sa prethodnim selektorom već prošli kroz slične provjere, jer u trenutnim okolnostima nismo u mogućnosti da tu bazu proširimo, što bih ja lično volio i na čemu ću u narednom periodu insistirati. Prvi cilj mi je da upoznam ovu selekciju igrača i kroz 10-ak dana treninga steknem uvid u njihove trenutne mogućnosti i tehničke sposobnosti. Ostale, koje ovom prilikom zbog limitiranog broja nisam mogao da pozovem, pomno ću pratiti i biti u stalnom kontaktu sa njihovim trenerima, a od septembra se nadam da ćemo što biti u prilici da što češće organizujemo kontrolne treninge. Djeca u ovom uzrastu se mijenjaju iz treninga u trening i ne znači da neko ko sada nije dobio poziv isti neće dobiti u bliskoj budućnosti.''

Bojan poentira tvrdnjom da ga na novom poslu ne interesuje samopromocija, već mu je važan jedino interes crnogorske košake.

''Mene velika priča ne zanima, ja volim rad. Ja sam tu zbog te djece, oni su budućnost naše košarke i ti su koji su bitni, ne ja. Spreman sam da pomognem, boriću se za svakog ponaosob i raditi u njihovom interesu i interesu crnogorske košarke.''

piše: Miloš Stijepović

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari