1
min read
A- A+
Pročitano

Dokaz vrijednost: Kljajić svrstan među 10 juniora vrijednih gledanja u novoj sezoni ACB lige

14/09/2018 - 15:27
Autor:Fos Media
155 pregleda

Prošle sezone Jovan Kljajić je krupnim koracima istupio na veliku košarkašku pozornicu. U decembru 2017. postao je najmlađi debitant od postanka španske Gran Kanarije. Imao je 16 godina i 168 dana kada je – opet kao najmlađi – 26. februara odigrao prvi meč u crnogorskoj reprezentaciji, upravo u Španiji, u kojoj razvija svoj talenat.

Foto

Foto: FIBA

Uz zapažena izdanja na ljetošnjim U17 Svjetskom prvenstvu i Evropskom juniorskom šampionatu podigao je ljestvicu očekivanja.

Pred novu takmičarsku sezoni, španski sajt „Kia en zona“, specijalizovan za košarkaške teme, svrstao ga je  među „10 juniora koje morate pratiti u novoj sezoni u Španiji“.

U kraćem osvrtu, navedeno je da Gran Kanarija postaje jedna od najplodotvornijih košarkaških sredina u Španiji.

„Ako smo nedavno govorili o Biram Fajeu i njegovom nevjerovatnom nastupu na Afričkom U18 prvenstvu, Jovan Kljajić ne zaostaje mnogo.“

Podsjeća se da je 17-godišnji Podgoričanin već debitovao za svoj tim i crnogorsku reprezentaciju, a da je blistao na Svjetskom prvenstvu, na kome je prosječno bilježio 15,9 poena, 6 skokova i 4,3 aistencije.

Foto

Dokaz vrijednosti Kljajića, ali i ohrabrenje u danima u kojima se oporavlja od povrede skočnog zgloba lijeve noge, koja ga je zadesila sredinom avgusta...

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari