1
min read
A- A+
Pročitano

Đukanović: Hram crnogorske košarke uskoro u Podgorici (FOS VIDEO)

16/05/2018 - 14:47
Autor:Violeta Rovčanin
1720 pregleda

Podgorica će do kraja godine dobiti hram crnogorske košarke, izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza Milo Đukanović, koji je danas obišao gradilište gdje se obavljaju radovi na rekonstrukciji sala Sportskog centra Morača.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

 

„Ovdje će, dakle, biti hram crnogorske košarke sljedećih 20 godina i zadovoljstvo je da možemo da vidimo da se radovi dobro odvijaju, da je realno planiran rok završetka investicije do kraja ove godine. Ja vjerujem da ćemo imati jedan novi kvalitetan sadržaj sportske infrastrukture za razvoj sporta u glavnom gradu i u Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

Takođe,smatra da je izgradnja Male dvorane bila neophodna.

 

„Veoma često je velika dvorana sa gotovo 5000 mjesta, preskupa za odigravanje određenih sportskih događaja i potrebna je bila i mala dvorana. Rekonstrukcijom ove dvorane dobijamo i mjesto gdje će moći da se odigravaju košarkaški, odbojkaški, rukometni susreti, i dobijamo dvoranu sa otprilike 2.200 mjesta koja će biti primjerena za mnoge sportske događaje.  Košarkaški savez je potpisao  ugovor sa Glavnim gradom, koji nam je dao koncesiju na 20 godina, a mi smo se obavezali da ćemo realizovati investiciju koja je nešto iznad 4. miliona. I kao što vidite, ta investicija se realizuje“, kazao je Đukanović.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović kaže da su u gradskoj upravi naročito posvećeni razvoju sporta.

 

„Vidjeli ste da smo natkrili vaterpolo- plivački bazen i otvorili vaterpolo- plivački klub „Budućnost“. U pitanju je investicija vrijedna 2 miliona i 200 hiljada eura. Omogućili smo i našim vaterpolistima da ugoste svoje kolege iz drugih zemalja i da budu domaćini prestižnog međunarodnog takmičenja . Ova sala je takođe nešto što će služiti u te svrhe, a sada će dvoranski sportovi imati više prostora i za trening i za takmičenje", kazao je Stijepović.

Što se tiče rekonstrukcije Velike sale Sportskog centra Morača, predviđeno je da se postojeće tribine prošire i da se doda još jedna pokretna tribina sa 400 mjesta. Na strani gdje se trenutno nalazi semafor planirana je izgradnja galerije koja će imati oko 900 mjesta.

Preporučujemo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari