2
min read
A- A+
Pročitano

Dušan Vučelić - Šampion u sportu i životu!

29/06/2020 - 16:05
Autor:Fos Media
681 pregleda

''Postani Junior, budi šampion u sportu i životu'', slogan je Košarkaškog kluba Junior.

Dusan Vucelic, foto: Licna Arhiva

Dusan Vucelic, foto: Licna Arhiva

Da biste bolje shvatili značenje ove parole, upoznajte Dušana Vučelića, 15-godišnjeg mladića, koji punih 9 godina stasava u podgoričkom klubu.

Dule je jedan od onih momaka koji vam ''na prvu loptu'' ne bi privukli pažnju van košarkaškog igrališta. Miran, povučen, nenametljiv. Međutim, njegov ''ples'' po terenu vas definitivno ne bi ostavio ravnodušnima!

Autor ovih redova ima tu čast i zadovoljstvo da trenira Dula, pa može ''iz prve ruke'' da vam potvrdi: radi se o košarkašu sa urođenim smislom i razumijevanjem ove igre, ''tihom lideru'' na terenu, koji sve svoje saigrače čini boljim igračima!

Dule je košarkom počeo da se baci u vrlo ranoj fazi odrastanja.

''Košarku sam počeo da treniram sa 6 godina u KK Junior. Moj brat je trenirao u starijoj selekciji i gledajući treninge odlučio sam da krenem njegovim stopama'', otkrio je naš današnji sagovornik šta ga je motivisalo da uskoči u magični svijet ''igre pod obručima''.

Treneri sa kojima je sarađivao i od kojih je učio u KK Junior su brojni, baš kao i medalje i individualna priznanja koje je osvajao sa raznim selekcijama kluba.

''Počev od škole košarke do pionirske selekcije moj trener je bio Milan Anđelić sa kojim sam osvojio dvije bronzane, jednu srebrnu i jednu zlatnu medalju na takmičenjima državnog prvenstva KSCG. Sa pionirskom selekcijom, na čelu sa trenerom Markom Perovićem, 2018. godine osvojili smo zlatnu medalju na takmičenju Basket4Kids, dok smo prošle godine osvojili bronzanu medalju u crnogorskom prvenstvu. Ove sezone sam sarađivao sa trenerima Milošem Stijepovićem, Radem Petrićem i Danilom Zekovićem. Od individualnih priznanja izdvojio bih titulu MVP na mini basket turniru u Baru 2015., titulu najefikasnijeg igrača finalnog turnira pionira, MVP na kampu Nikole Vučevića i titulu MVP na memorijalnom turniru u Kotoru ove godine.''

d

Dule je sa kadetskom ekipom Juniora i ove sezone hitao ka jednoj od medalja, međutim pandemija koronavirusa ih je zaustavila na tom putu. Kao utješna nagrada stigao je trofej na Memorijalnom turniru ''Zoran Đuza Đurović'' u Kotoru, odigranom početkom tekućeg mjeseca.

''Domet ekipe ove sezone zasigurno  bila je medalja, a možda čak i pehar. Turnir u Kotoru je bio sjajan, odlično organizovan, a u timu je vladala pozitivna energija. Rezultat je bio osvajanje prestižnog pehara kao ipak veoma uspješan završetak sezone.''

Dule je veoma uspješnu godinu na ličnom planu krunisao diplomom ''Luča'', što skromno komentariše:

''Uspio sam da uskladim školske i sportske obaveze, što je na kraju i rezultiralo uspjesima.''

U predstojećem periodu ovaj 15-godišnjak neće mirovati, već će raditi na usavršavanju svojih fizičkih i tehničkih sposobnosti. 

''Tokom ljeta ću se truditi da poradim najviše na šutu, dok svojim najjačim oružijem na terenu smatram jaku odbranu,  pregled igre i motivisanje ekipe u najtežim trenucima.''

Za kraj, Dule nam otkriva svoj košarkaški san. 

''Košarku doživljavam kao sastavni dio života, koji non stop treba poboljšavati, ali i uživati u njemu. Volio bih da jednog dana igram u Evroligi, a san mi je da zaigram u NBA."

piše: Miloš Stijepović

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari