2
min read
A- A+
Pročitano

Luka Nikaljević: Poraz? Šta je to?

15/05/2019 - 12:41
Autor:Fos Media
1119 pregleda

Košarkaški klub All Stars iz Spuža osvojio je na dominantan način Prvu B crnogorsku ligu, sa 15 pobjeda i bez ijedne izgubljene utakmice. Elektro-tehnički fakultet je do titule u Studentskoj košarkaškoj ligi Crne Gore stigao dobivši svih šest odigranih mečeva. Član i jedne i druge ekipe bio je Luka Nikaljević, bek koji ove sezone ne zna za poraz.

Luka Nikaljevic, foto: Studentski sportski savez

Luka Nikaljevic, foto: Studentski sportski savez

Da počnemo od titule u Studentskoj ligi, koju su Luka i saigrači osvojili sa mnogo više prolivenog znoja. Nakon ubjedljivih nastupa u grupnoj fazi, ETF je u polufinalu plej-ofa, uz dosta muke, nakon prave drame u finišu, pobijedio Mašinski fakultet (41:40), a u finalu, u sjajnoj atmosferi prepune dvorane Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, ekipu Ekonomskog fakulteta, rezultatom 73:63.

''Finale, kao i svako, puno pozitivnog naboja i želje za igrom, dokazivanjem i naravno pobjedom, u vrlo lijepoj atmosferi dvorane Univerzitetskog centra. Studentska liga iz godine u godinu diže kvalitet, kako organizacijski, tako i takmičarski. Ove sezone je bilo dosta zanimljivih ekipa od kojih se skoro svaka mogla naći u finalu i boriti za pehar. Finale je organizovano na veoma visokom nivou i drago mi je što su se i mediji ove godine više angažovali da isprate dešavanja Studentske lige i samim tim podignu njenu popularnost, jer smatram da zaslužuje pažnju i nadam se da će je imati sve više'', kazao je za FOS 24-godišnji košarkaš.

Luka je, u svojstvu kapitena ETF-a, podigao pehar uručen od strane Ministra sporta Nikole Janovića. To je za bivšeg igrača Danilovgrada i Studentskog centra drugi ovosezonski trofej, nakon onog zasluženog u B crnogorskoj ligi.

''Tako je, ove sezone sam podigao drugi pehar. Prvi je stigao u jednoj vrlo zanimljivoj sezoni u Drugoj ligi, gdje smo bili bez poraza. Pokretačka snage ekipe su svakako bili mladi igrači ekipe All Stars, koje smo nas par starijih i, da kažem, 'iskusnijih', pojedinaca usmjerili i prenijeli im malo tog iskustva, pored želje i snage koju su oni donosili na teren. I naravno, moram pomenuti i trenera Danila Pavićevića koji je dao svoj maksimum u organizaciji da momcima budu obezbijeđeni uslovi za trening i utakmice, i prije svega želja i entuzijazam da se svaka utakmica odradi maksimalno ozbiljno, fokusirano i požrtvovano svih 40 minuta, iz čega je i proistekao ovakav rezultat'', objašnjava Nikaljević.

foto: KK All Stars

foto: KK All Stars

Spužani su na terenu obezbijedili učešće u A ligi naredne sezone, ali je upitno da li će uspjeti da naprave finansijsku konstrukciju za nastup u eliti.

''Što se tiče prve lige, još je sve u fazi planiranja i traženja sredstava. Svakako da bih volio da igram opet u najvišem rangu, ali ima vremena. Da vidimo što će dešavati, koji su ciljevi i mogućnosti kluba, pa ću i ja praviti planove za sljedeću sezonu. Ako se sve kockice poklope, ubijeđen sam da ekipa, uz par pojačanja na određenim pozicijama, može da parira većini timova iz prve lige i napravi par iznenađenja. Kao što si rekao, ekipa je mlada, momci su željni i treninga i pobjeda i dokazivanja. All Stars je tek krenuo sa ozbiljnijim radom, ako nastave ovakvim ritmom, vjerujem da mogu praviti interesantne rezultate.''

Luka je strastveni zaljubljenik u košarku, ali mu ''igra pod obručima'' ipak nije životni prioritet:

''Košarka je moja prva ljubav i velika strast koju ću igrati dok god budem mogao, ali što se prioriteta tiče, tu je fakultet na prvom mjestu. Cilj mi je da se ostvarim u nekoj od grana
koje pruža moja struka.''

Za kraj intervjua smo momka koji samouvjereno grabi svojim putem i ređa uspjehe na sportskom i akademskom planu, pitali da li se sjeća posljednjeg poraza u karijeri.

''Poraz? Šta je to?'', sa osmjehom je zaključio naš današnji sagovornik.

piše: Miloš Stijepović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari