1
min read
A- A+
Pročitano

Poceko: Ostati kući? Kao odbrana u košarci: zahtijeva požrtvovanje, ali donosi prednost

26/03/2020 - 10:39
Autor:Fos Media
225 pregleda

Trener italijanskog Sasarija Đanmarko Poceko, uporedio je glavnu mjeru za suzbijanje širenja koronavirusa, ostanak svojim domovima, sa odbranom u košarci.

Djanmarko Poceko, foto: Sky Sport

Djanmarko Poceko, foto: Sky Sport

''To je kao u košarci: snažna odbrana zahtijeva požrtvovanje, ali donosi prednost na utakmici. Ostati kući znači steći prednost u odnosu na koronavirus. Svako od nas može dati svoj doprinos, tako što će na terenu, u figurativnom smislu, naučiti iz tuđih grešaka i razmišljati kao tim'', kazao je Poc.

Poceko je isključio brz povratak treninzima svoje ekipe i izrazio nadu da će se situacija u najpogođenijoj zemlji Evrope ubrzo stabilizovati.

''Danas nastavak treninga djeluje kao utopija. Da imamo adekvatnu strukturu u kojoj su stanovi na par metara od sale, možda bi i bilo moguće, ovako su rizici preveliki. Momci treniraju sami u svojim domovima, normalno je da imaju veliku želju za košarkom, ali trenutno to nije preporučljivo. Nadam se da će cijela situacija ubrzo krenuti drugim putem i da ćemo, kada se sve završi, više cijeniti ljudski kontakt koji smo u posljednje vrijeme zapostavili zbog tehnologije'', rekao je bivši plej italijanske reprezentacije.

piše: Miloš Stijepović

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari