1
min read
A- A+
Pročitano

Prije 26 godina Partizan je postao prvak Evrope (VIDEO)

16/04/2018 - 12:33
Autor:Fos Media
123 pregleda

Košarkaši Partizana, na današnji dan prije 26 godina, ispisali su najuspješnije stranice srpske klupske košarke i pobjedom nad Huventudom 71:70 postali prvaci Evrope u Istanbulu.

Foto

Foto: Eurolaeague.net

Dramatičan meč u dvorani "Abdi Ipekči" odlučen je legendarnom trojkom Aleksandra Ðorđevića u posljednjoj sekundi, što mu je kasnije bio "zaštitni znak".

 

Jako mladom timu (21,7 godina prosek), predvođenim sa klupe Željkom Obradovićem, nije smetalo ni to što je do krova Evrope došao sa samo jednom odigranom utakmicom u Beogradu zbog građanskog rata u tadašnjoj Jugoslaviji, a dom mu je bila španska Fuenlabrada.

Crno-bijeli su na putu do najvrijednijeg trofeja srušili Solnok, u grupnoj fazi bili su četvrti sa skorom 9-5, onda su u četvrtfinalu eliminisali Knor iz Bolonje sa 2-1 u seriji, pa potom milanski Filips (82:75) na Završnom turniru u Istanbulu, prije velikog trijumfa nad Huventudom.

Šampioni Evrope sa Partizanom postali su: Aleksandar Ðorđević, Predrag Danilović, Ivo Nakić, Zoran Stevanović, Vladimir Dragutinović, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Nikola Lončar i Dragiša Šarić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari