1
min read
A- A+
Pročitano

Priznanje za Bjelopoljca: Nemanja Radović među najboljim Evropljanima u istoriji Saragose!

25/03/2020 - 16:23
Autor:Fos Media
250 pregleda

Crnogorski internacionalac Nemanja Radović izabran je od strane sajta sportaragon.com u najbolju petorku stranaca iz Evrope (isključujući Špance) u istoriji košarkaškog kluba Saragod+sa.

Nemanja Radovic, foto: ACB

Nemanja Radovic, foto: ACB

Najpopularnije sportsko glasilo regije Aragon, iz koje je Saragosa, ovako je obrazložilo odluku da među najboljih pet Evropljana u istoriji ovog ACB ligaša uvrsti 28-godišnjeg Bjelopoljca:

''Radović je jedini iz ove petorke koji je još uvijek aktivan igrač Saragose. Crnogorac je čista energija i strast na terenu. Bori se za skok više nego iko i karakteriše ga veliki takmičarski duh. Nemanja se ekipe pridružio 2018. godine. Prošle sezone je bilježio 9,6 poena i 4,9 skokova, dok je ove postzao 10,6 pogodaka i 4,9 uhvaćenih lopti. U Evroligi ne igra jedino iz razloga što se prošle sezone nije isticao u šutu za tri poena (7/50), dok ove godine to čini (50% za 3 poena u ACB). Na naše zadovoljstvo, nastavićemo da ga gledamo u dresu Saragose''.

Kandidat za mjesto u idealnoj petorci na mjestu ''četvorke'', koje je popunio Radović, bio je još jedan crnogorski reprezentativac, Milko Bjelica, kojem se prepisuje veliki dio zasluga za opstanak u ligi u sezoni 2017/18.

Pored Radovića, u idealnoj petorci najboljih Evropljana Saragose, našli su se Sem Vam Rosom (Belgija), Jon Stefanson (Island), Damjan Rudež (Hrvatska) i Henk Norel (Holandija).

piše: Miloš Stijepović

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari