1
min read
A- A+
Pročitano

Repeša: Kolektivna histerija, ovakav linč u karijeri nisam doživio

14/04/2019 - 21:33
Autor:Fos Media
3396 pregleda

Košarkaši Budućnost VOLI-ja doživjeli su debakl u drugom okršaju polufinala ABA lige protiv Crvene zvezde.

Jasmin Repesa, foto: EPA-EFE

Jasmin Repesa, foto: EPA-EFE

''Plavi'' su večeras bili apsolutno inferiorni u odnosu na ''crveno-bijele'' koji su ih savladali 107:69.

Međutim, trener ''plavih'' Jasmin Repeša kaže da je večeras vladala ''kolektivna histerija'' i da je košarka bila u sporednoj ulozi.

"Za 57 godina sam prošao teške terene i zahtjevne utakmice, ali ovakav linč nikada nisam doživio. Žao mi je što to moram reći, ali tako je. Žao mi je zbog svih nas, ovo nema veze sa košarkom. Morao sam da bacim odijelo, jer je bilo puno pljuvačke, to niko ne može da opravda'', kazao je Repeša i nastavio:

''Igrao sam derbije, u Bolonji je bila nenormalna tenzija, ali sve ima svoju granicu. U mojoj porodici ima veliki broj Srba, koji su mi dragi, ne mogu objasniti koliko. Ne dam ih za sve na svijetu, sačuvao sam ih u teškim trenucima. Ostali smo zajedno, najveći moj rezultat u životu je da sam ih sve zadržao. Ali, ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ne vidim smisao da se igra, ovo nema veze sa sportom, prešlo je sve granice. Sve ovo, prije svega kao čovjek, osjećam potrebu da kažem.Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči", kazao je deprimirani trener Budućnosti

Strateg ''plavih'' je kazao da je pobjeda Zvezde više nego zaslužena, ali...

''Ne umanjujem pobjedu Zvezde i njihovu igru. Ovakvih stvari je bilo i ranije, ali ako treba da ih bude i 20 godina kasnije, neka ide vama na dušu. Ovo se ne može nazvati atmosferom. Bilo je ovdje svega i svačega, bombardovanja, prošle su decenije... Ali sada je 2019. i ovakav odnos ne prihvatam, bez obzira o kome se radi", naglasio je Repeša.

Hrvatski stručnjak je nastavio:

"Popio sam sa Nebojšom Ilićem kafu, ručao sa prijateljem iz Čapljine koji je veliki Zvezdaš. Oprostite, ali ovo je kolektivna histetija... Ustaše, Šiptari, pravoslavci Crnogorci,Sloveni, Francuzi, Amerikanci.... Pljuvanje, vikanje, guranje u tunelima. Možda je bilo i straha. E sad, pričati o utakmici koja se izgubi 40 razlike – nema smisla..."

Serija se nastavlja u Podgorici.

''Što se sportskog aspekta tiče, vjerujem da možemo da preokrenemo, ali kako da dočekam Zvezdu kao čovjek i kao trener, kada imam odijelo prekirveno pljuvačkom. Ne mogu to da razumijem, zaštititću svakoga, ali sve je otišlo predaleko", kazao je trener Budućnosti.

piše: Miloš Stijepović

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari