1
min read
A- A+
Pročitano

Veliko trenersko ime se vraća u Evropu: Milano angažovao Mesinu

11/06/2019 - 13:21
Autor:Fos Media
188 pregleda

Košarkaški klub Olimpija Milano, poznatiji po imenu glavnog sponzora Armanija, dogovorio je sa velikim trenerskim imenom, Etoreom Mesinom, višegodišnju saradnju koja će biti ozvaničena narednih dana.

Etore Mesina, foto: Alchetron

Etore Mesina, foto: Alchetron

Mesina će na klupi Milana zamijeniti Simonea Pjaniđanija, ali neće biti samo trener kluba, već će obavljati i funkciju predsjednika i imaće velika ovlašćenja prilikom dovođenja igrača i raskidanje saradnje sa onim koji ne prihvate njegovu filozofiju.

59-godišnji Italijan će se tako vratiti u Evropu iz NBA lige, gdje je od 2014. godine obavljao ulogu pomoćnog trenera San Antonio Sparsa. Mesina je četiri puta osvajao Evroligu (po dva puta sa Virtus Bolonjom i CSKA), dva puta je proglašavan za najboljeg trenera elitnog evropskog takmičenja, a kao selektor reprezentacije Italije osvojio je srebrnu medalju na Eurobasketu 1997. godine.

Mesina će potpisati ugovor na tri godine, sa mogućnošću produžetka saradnje na još dvije, a u Milanu će imati nezahvalan zadatak da vrati entuzijazam nakon falimentarne sezone u kojoj je bogati klub ostao bez ijednog trofeja u nacionalnim takmičenjima i bez plej-ofa u Evroligi.

piše: Miloš Stijepović

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari