1
min read
A- A+
Pročitano

Vujošević: Ako Budućnost ne osvoji ABA ligu sezona će biti skupa ili sasvim propala

14/03/2019 - 16:57
Autor:Fos Media
1871 pregleda

Proslavljeni košarkaški stručnjak Duško Vujošević kazao je da je Budućnost pogriješila kada je odlučila da se u ovoj sezoni više bazira na stranim igračima.

Foto

Foto: Blic.rs

U razgovoru za "Arenu" Vujošević je kazao da podgorička ekipa sada nije favorit u regionalnom takmičenju.

"Više ne mislim da je Budućnost favorit. Smatram da favorita nema, šanse su izjednačene. Veliki je ulog i to će sigurno povećati motivisanost i klubova i timova. Kod nekih će izazvati možda i veću dozu pristojnosti nego što u ovom momentu imaju. Mislim da Partizan nije bez šansi gledajući, u ovom momentu, kakvo je stanje i raspoloženje u svim klubovima", kazao je Vujošević i dodao:

"Novo dovođenje stranaca od Budućnosti je napravilo tim koji ima više stranaca nego Makabi, koji je jako težak za vođenje. I jako je teško od takve ekipe napraviti skup onih koji su spremni da se žrtvuju na terenu. Sa naknadnom pameću, mislim da je bolja opcija bila ona iz prošle sezone, gdje su bili stranci prosečnog kvaliteta, ali pozitivne ličnosti. Ovako se nije dobro prošlo u Evroligi. Pogotovo ako se ne osvoji ABA liga, sezona će biti skupa... Bojim se i sasvim propala".

Vujošević je pričao i o reprezentaciji Crne Gore i plasmanu na Mundobasket.

“Mogu reći da sam veoma zadovoljan i srećan što je Zvezdan Mitrović napravio, već sad se može reći, odličnu karijeru. To je čovjek koji je igrao košarku, koji je hrabar, karakteran. Ima neku čvrstinu koja je treneru neophodna. Ima dobar osjećaj za realnost dobro doziranje obima treninga, dobro postavljanje dobrih selekcija. I dobro postavlja igru uvijek uzimajući u obzir kvalitet igrača kojima raspolaže. Vrlo sam zadovoljan što je napravio veoma uspješnu karijeru jer je korektan čovjek, napravio je ogroman uspjeh sa reprezentacijom Crne Gore”, rekao je Vujošević.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari