1
min read
A- A+
Pročitano

Kakav šok: Fudbalska Španija obezglavljena, Savez smijenio Lopetegija dva dana uoči prvog meča na Mundijalu!

13/06/2018 - 11:45
Autor:Milosav Milatović
944 pregleda

Kao bomba odjeknula je juče vijest da je Hulen Lopetegi preuzeo klupu Real Madrida i tako prihvatio da naslijedi Zinedina Zidana. Španski stručnjak nije mogao da prođe bez posljedica i tamošnji savez mu je uručio otkaz.

foto

Foto: Twitter

Bomba pred početak Mundijala. Hulenu Lopetegiju je uručen otkaz od strane predsjednika saveza Španije Luisa Rubijalesa. On je istakao da je Real Madrid legitimno angažovao Lopetegija ali da savez o tome nije imao nikakvih saznanja i da je to nedopustivo, pa je odluka donijeta za primjer koji će služiti u budućnosti.

Na vanrednoj konferenciji za medije u Krasnodaru, bazi Španaca u Rusiji, odlučeno je da Lopetegi dobije otkaz i to samo dva dana prije duela sa Portugalom na Mundijalu.

"Bili smo primorani da otpustimo Lopetegija. Pričao sam sa igračima i mogu vam garantovati da će oni biti fokusirani na rad sa novim trenerom. Sada smo u veoma teškoj situaciji ali tako je kako je", kazao je Rubijales.

On nije naveo ko će preuzeti kormilo "Furije" ali jeste rekao da će to biti neko ko je bio uz Lopetegija u posljednje vrijeme. Uzalud je Serhio Ramos pokušavao da spase svog budućeg trenera jer je Rubijales bio neumoljiv i tako uzdrmao cijelu fudbalsku javnost.

- I dalje se čeka na dolazak Lopetegija i predsjednika saveza Rubijalesa.

- Konferencija za medije samo što nije počela.

- Takođe se pojavila informacija da je Serhio Ramos najviše zaslužan za to što savez nije smijenio Lopetegija.

- Mnogi španski mediji su saopštili da postoji mogućnost da selektor napusti tim dan uoči početka Mundijala.

Lopetegi koji je nedavno produžio ugovor sa selekcijom Španije pristao je da vodi najveći klub na svijetu. To i ne bi bilo čudno da se u savezu "Furije" sa sigurnošću tvrdilo da će on biti posvećen samo radu u reprezentaciji, što je veoma teško znajući kakve obaveze i pritisak nosi kraljevski klub.

foto
Foto: Twitter

Pročitajte još: 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari