1
min read
A- A+
Pročitano

Đukićeva poruka iz Zagreba: Podržavajte nas, imamo šta da pokažemo na EP!

12/01/2018 - 14:05
Autor:Fos Media
510 pregleda

"Zlatni lavovi" u Zagrebu nestrpljivo broje sate do početka svog četvrtog nastupa na evropskim šampionatima i meča sa zvaničnim vladarom kontinenta - Njemačkom (subota, 17.15).

Foto: RSCG

Foto: RSCG

"Ostaje nam da odradimo večerašnji trening u zagrebačkoj Areni i malo smirimo nervozu koja se osjeća u vazduhu" - kaže selektor crnogorske reprezentacije Dragan Đukić. "Uz to, i da napravimo posljednji dogovor pred meč sa Njemcima. Raspoloženje je dobro, veliki protivnik, sluti na veliku utakmicu."

Neobično je, ali "lavovi" imaju pozitivan bilans u takmičarskim mečevima sa rukometnom velesilom - dva puta su bili bolji u kvalifikacijama za Euro 2014, a jedini poraz su doživjeli na Svjetskom šampionatu u Španiji 2013.

Đukić se puno ne osvrće na ono što je bilo.

"Nakon krize, Njemci su se vratili na velika vrata, imaju kontinuitet i super tim, puno jači nego na EP u Poljskoj prije dvije godine. Naše šanse su da nas ne shvate ozbiljno. Mislim da imamo način da im odgovorimo, da igramo odbranu koja im ne odgovora. Probaćemo da malo kombinujemo, ali ne nauštrb rezultata."

Foto: RSCG

Mnogi već vide Njemačku i Sloveniju u drugoj fazi, i prognoziraju da će ishod duela između Crne Gore i Makedonije u ponedjeljak, odlučiti ko nastavlja šampionat, a ko otpada.

"Makedonci dolaze na prvenstvo sa ambicijama da igraju polufinale. Ukoliko sjutra savladaju Sloveniju, onda će nam meč sa Slovencima biti od najveće važnosti... Ali, mi idemo od utakmice do utakmice. Koncentrisani smo na premijeru."

Zaključak?

"Čast nam je što smo dio jednog od najjačih evropskih prvenstava u posljednjim godinama. Mislim da imamo šta da pokažemo i onima koji nas potcijenjuju i onima koji nas vole. Podržavajte nas."

Pročitajte još:

 

Komentari