1
min read
A- A+
Pročitano

Organizatori potvrdili: Nema odlaganja OI

13/02/2020 - 13:56
Autor:Fos Media
258 pregleda

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su danas da to takmičenje neće biti odloženo ni otkazano, uprkos epidemiji koronavirusa.
 

Foto: Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Foto: Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

"Želio bih ponovo da pojasnim da ne razmišljamo o odlaganju niti otkazivanju Olimpijskih igara. Neka to bude jasno", rekao je predsjednik Organizacionog komiteta Joširo Mori na početku dvodnevnih sastanaka Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Tokiju.

Olimpijske igre počinju 24. jula, a olimpijska baklja će na put krenuti u martu.

Iako u Japanu nije bilo smrtnih slučajeva povezanih sa koronvirusom, čelnici MOK i Organizacionog komiteta su zabrinuti. Među visokim zvaničnicima na sastanku je i direktor nauke i medicine u MOK Ričard Badžet.

Zbog novog virusa Formula 1 je juče otkazala trku za Veliku nagradu Kine u Šangaju, koja je trebalo da se održi sredinom aprila.

Takođe, ragbi mečevi u Hongkongu i Singapuru pomjereni su sa aprila na oktobar, a organizatori su naveli da je to odlučeno zbog zabrinutosti za zdravlje, posle epidemije virusa.

Otkazana su brojna takmičenja, olimpijski kvalifikacioni turniri, fudbalske utakmice i skoro sve sportske manifestacije u Kini. Kineskim sportistima zabranjeno je da putuju na takmičenja, što bi moglo da ugrozi njihovo učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari