1
min read
A- A+
Pročitano

Peruničić i Dragović potpisali stipendijske ugovore

13/02/2018 - 15:10
Autor:Fos Media
53 pregleda

Najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica Crne Gore za 2017. godinu, Nemanja Peruničić i Mina Dragović, potpisali su ugovore o stipendiranju, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Foto

foto: oscg.me

Saopšteno je da je Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) stipendije obezbijedio na konkursu Ministarstva sporta, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

Predsjednik, Cvetko Pajković, koji je u ime OSCG potpisao ugovore, kazao je da je želja asocijacije na čijem je čelu da, u saradnji sa Ministarstvom sporta, nagradi, ne samo darovitost, već kod oboje i predanost prema tom sportu. 

"Da im pokažemo da vodimo računa o njihovom razvoju, ali i ostalim mladim odbojkašicama i odbojkašima, predstavnicima budućih generacija koji će takođe biti u prilici da primaju mjesečnu naknadu", kazao je Pajković, prenosi Mina.

Peruničić je odbojkaš Budućnost Capital Plaze (rođen 2001. godine), a u prethodnoj sezoni bio je član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore.

"Zahvalio bih se Savezu i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, svakako da će nama ova stipendija značiti u budućem radu i da će nam biti podstrek za neke nove uspjehe“, kazao je Peruničić, standardni član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze.

Dragović je odbojkašica Morače (rođena 2000.godine), a u prethodnoj sezoni bila je članica kadetske reprezentacije Crne Gore koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu, juniorske selekcije sa bronzanim odličjem na Balkanskom prvenstvu, kao i seniorske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu. 

Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

"Dugujem zahvalnost mom klubu Morači i trenerima koji su uložili veliki trud u nas, kao i Savezu koji je taj trud prepoznao. Naravno da će mi stipendija pomoći da još više napredujem. To je samo još jedan motiv da nastavim sa radom", kazala je Dragović.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari