1
min read
A- A+
Pročitano

Rađa: Novaka napadaju mali miševi koji bi sve dali da su na njegovom mjestu

29/06/2020 - 18:40
Autor:Fos Media
195 pregleda

Dino Rađa, legendarni hrvatski košarkaš, govorio je o napadima na Novaka Đokovića posle organizovanja Adrija tura. Đoković se našao na udaru kritika jer je, nakon turnira u Zadru, nekoliko igrača, među kojima je i on sam, zaraženo koronavirusom.

Foto

Foto: Printscreen

Uvrede i kritike su stizale sa svih strana, a jedan od onih koji ga je javno branio jeste upravo Rađa.

"Prvo, da odmah razjasnim, jer su mi, naravno, rekli da branim prijatelja. Međutim, on i ja smo se sreli jednom u životu, popričali par minuta, slikali se i to je to. Ne branim ga zato što smo prijatelji, nego zato što ga izuzetno poštujem kao sportistu, zbog svega što je napravio, a još više ga poštujem zbog njegovog načina ponašanja", počeo je Rađa priču za RTS.

"Čovjek je stvarno pokušao da napravi nešto za nas, nekakvu reklamu. Dogodilo se to što se dogodilo, ali kada pogledate danas, posle osam dana, u Zadru imate troje-četvoro zaraženih osim njih koji su učestvovali. Imate stotine slučajeva okolo, ali nikom ništa. Naravno, nije poenta nabiti na krst nekog nepoznatog, nego nekog poznatog. To što se iživljavaju na njemu je u meni izazvalo reakciju koja je sročena u dva minuta i izašla napolje, i onda su 'poludjeli'."

Tako je Dino objasnio zbog čega je reagovao, osvrćući se na činjenicu da su gotovo svi svjetski mediji prvo pisali hvalospjeve o Novaku zbog želje da oživi tenis posle pauze, a odmah pošto je turneja otkazana, drastično "promijenili ploču".

"To je generalno prokletstvo ljudskog roda. Napadaju ga mali miševi koji bi sve dali da budu na njegovom mjestu, koji su ljubomorni na njegove uspjehe i na sve što on radi. Jednostavno, to je jedna vrsta zločina koju ja nikada neću razumjeti i koja je meni nepojmljiva – da se neko veseli tuđoj nesreći. To nije u mom DNK."

Sportisti imaju tu prednost, ali i prokletstvo, da su stalno pod lupom i da se svaki njihov korak prati.

"Definitivno jeste, pogotovo danas. U moje doba nije bilo mobilnih telefona i ovih 'gluposti', poput interneta, slikanja na svakom koraku... Mogao si malo više da se koncentrišeš na ono što radiš. Danas je to nemoguće, moraš dobro da paziš šta radiš. U suštini je to okej, ljudi te gledaju i poistovjećuju se s tobom. Ali tako neke nepoštene i nerazmišljajuće stvari su mi van pameti."

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari