1
min read
A- A+
Pročitano

Borozan novi igrač evropskog vicešampiona!

12/06/2019 - 12:20
Autor:Fos Media
329 pregleda

U finalu ovosezonske rukometne Lige šampiona 2. juna Vardar je u Kelnu pobijedio Vesprem 27:24.

Foto

Foto: Telekom Veszprem

Sticajem okolnosti, bio je to duel bivšeg i budućeg, odnosno, sadašnjeg kluba Vuka Borozana.

Dvadesetpetogodišnji Cetinjanin novi je član mađarskog prvaka i evropskog vicešampiona, potvrđeno je danas. Potpisao je ugovor na dvije godine, sa mogućnošću produženja na još jednu sezonu.

Rastanak 203 centimetra visokog lijevog beka sa Vardarom nije bio prijatan. Po informacijama makedonskih medija, raniji crnogorski reprezentativac je početkom aprila odbio da otputuje sa ekipom na finalni turnir SEHA lige, održan u bjeloruskom Brestu.

Razlozi nisu navedeni, ali nije teško pretpostaviti da su u pitanju novčana pitanja - Vardar je drmala žestoka finansijska kriza, budućnost kluba je bila neizvjesna nakon što je dugogodišnji gazda Sergej Samsonenko najavio da se povlači na kraju sezone, a igrači mjesecima nisu dobijali plate.

I po povratku tima iz Bjelorusije lijevi bek je bojkotovao treninge, pa je 12. aprila odstranjen "zbog nediscipline", nakon čega je mogao da potraži novi klub...

Znamo šta se kasnije zbilo - Vardar je osvojio drugu titulu evropskog šampiona.

Foto

Vesprem je ove sezone smijenio Seged sa trona u mađarskom šampionatu. Od Borozana se očekuje da bude prava zamjena za Momira Ilića, koji je nedavno završio igračku karijeru.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari