1
min read
A- A+
Pročitano

Červar: Poznajemo dobro Crnu Goru, bez obećanja, ali težimo vrhu

29/06/2019 - 14:15
Autor:Fos Media
215 pregleda

Lino Červar vodio je hrvatsku rukometnu reprezentaciju do srebrnih medalja na evropskim šampionatima 2008. i 2010.

Foto

Foto: HRS

Harizmatični 68-godišnjak iz Istre vodiće "Kauboje" i na Evropskom prvenstvu 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Prva prepreka njegovom sastavu 9. januaru 2020. u Gracu biće - reprezentacija Crne Gore. Koju dobro poznaje: u junu prošle godine, Hrvati su preko Lavova prošli na Svjetsko prvenstvo, a u januaru su dva tima odigrala prijateljski meč u Poreču.

U grupi A igraće i Srbija i Bjelorusija.

"Moramo se dobro pripremiti i nadam se, prije svega, da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe", kazao je Červar za sajt Hrvatskog rukometnog saveza.

"Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo, jer smo s prvima igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo pak igrali na Euru u Hrvatskoj. Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu."

U Glavnoj grupi, dvije najbolje reprezentacije iz grupe A ukrstiće sa timovima iz grupe B i C.

"Što se tiče B grupe, vjerujem da se tu neće ništa znati do samog kraja, a očekujem da se iz one C do Beča dovezu Španija i Njemačka, što će biti pravi i veliki izazov. Želio bih samo poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku jer oni su nam izuzetno važni.”

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari