1
min read
A- A+
Pročitano

FOS saznaje: Promjena mjesta odigravanja meča Crna Gora – BiH, Lavovi ponovo u gradu rukometa

01/10/2019 - 11:15
Autor:Branko Krivokapić
2138 pregleda

Trinaestog januara 2012. Lavovi su na Cetinju, „gradu sa dvije ulice koji snabdijeva crnogorsku rukometnu reprezentaciju“, odigrali meč sa Letonijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Foto

Foto: FOS Media

Bio je to njihov posljednji zvanični susret upriličen pod Lovćenom. Otada, zbog malog kapaciteta i neuslovnosti dvorane u prijestonici, selekciju su dočekivali Podgorica, Nikšić, Bar, Bijelo Polje...

Skoro osam godina nakon duela sa ljevorukim bombarderom Dainisom Krištopansom i saigračima, Lavovi će se vratiti u grad rukometa. Neko će reći i kući, jer su selektor Zoran Roganović i sportski direktor Draško Mrvaljević – koji su igrali sa Letoncima – trener golmana Gojko Vučinić, kao i većina reprezentativaca rođeni na Cetinju.

Foto

Tokom EHF nedjelje, a u programu priprema za učešće na Evropsko prvenstvo, Crna Gora će 25. i 26. oktobra izmjeriti snagu sa Bosnom i Hercegovinom.

Prvi meč biće odigran u Podgorici i biće zatvorenog karaktera, dok će drugi, FOS saznaje, umjesto u glavnom gradu, kako je isprva najavljeno, biti organizovan u prijestonici... Prilika da se polako grije atmosfera uoči nastupa na kontinentalnom šampionatu.

Lavove od 9. januara čeka učešće na Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, i dueli u grupi A u Gracu sa Hrvatskom, Srbijom i Bjelorusijom.

Foto

BiH će debitovati na finalnom turniru, a protivnici u grupi D su Francuska, Norveška i Portugal.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari