1
min read
A- A+
Pročitano

Nebojša Simić pred meč sa Faranima: Bez kalkulacija, sa dvije pobjede do EP

12/06/2019 - 13:57
Autor:Branko Krivokapić
161 pregleda

Sunce, sparina i podgoričkih 31 stepen Celzijusa ispratiće Lavove u 15 sati kada se zapute ka Farumu. U gradiću u istočnoj Danskoj, 20-ak kilometara udaljenom od Kopenhagena, dočekaće ih oblaci i desetak stepeni niža temperatura.

Foto

Foto: FOS Media

Neće im pokvariti raspoloženje. U pretposljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Farskim Ostrvima (četvrtak, 19.30), momci Zorana Roganovića ući će na talasu energije od 10. aprila, kada su srušili olimpijskog i svjetskog šampiona.

„Nadamo se da da ćemo u dvije završne utakmice upisati dvije pobjede, bez kalkulacija. Da ćemo da osvojimo drugo mjesto i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“, rekao je pred put za Dansku golman Nebojša Simić. Koji je u transu zaustavljao šuteve Danaca u Morači, izrastajući do junaka duela.

Poodavno znamo da danas „svako zna da igra fudbal“. Da je tako i sa rukometom podučili su nas Farani 24. oktobra, kada su u dvorani Verde otkinuli bod Lavovima (24:24). Lekcija je usvojena.

„Farani su nezgodni, dosta potcijenjeni od strane naše javnosti. Jedva ih je i Ukrajina pobijedila. Ne smijemo da ih potcijenimo kao u prvoj utakmici. Moramo maksimalno ozbiljno da odigramo kako bismo uzeli dva boda. Glavni razlog je da se ekstra motivišemo pred glavnu utakmicu sa Ukrajinom pred našim navijačima.“

No, bez obzira na to kako će se završiti susret u Farumu, računica ukazuje da će presudan po plasman na završni turnir biti susret sa Ukrajinom u Podgorici u nedjelju. Ako Lavovi savladaju tim od koga su u prvoj utakmici poraženi 29:24, izvjesno je da će se plasirati na šampionat pa makar kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

„Nije nam svejedno da li ćemo da budemo drugi ili treći“, odbacuje mogućnost komotnijeg shvatanja meča u Farumu Simić, koji se juče priključio saigračima nakon obaveza u svom Melsungenu.

„Bolji plasman omogućava i lakšu grupu na Evropskom prvenstvu. Kad već imamo šansu, treba da idemo 100 odsto u obje utakmice.“

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari