1
min read
A- A+
Pročitano

Pokorili Evropu, pa doveli novog trenera

11/06/2019 - 17:14
Autor:Fos Media
253 pregleda

Španac David Hose Pisonero novi je trener makedonskog i evropskog rukometnog šampiona Vardara, objavio je skopski klub.

Foto

Foto: Timeoumagazine

Kako se navodi, sa Pisonerom je dogoverena dvogodišnja saradnja i 46-godišnji španski trener će na ljeto preuzeti skopske "crveno-crne" i"voditi ih u odbrani tutule evropskog šampiona.

Pisonero u Skoplje dolazi iz španskog prvoligaša Valjadolida, gdje je bio šef stručnog štaba poslednje dvije sezone.

Prije ngo što je postao trener, 12 godina je porofesionalno igrao rukomet, do 2003. kada je u 30. godini prekinuo zbog poverede.

Izvršni direktor Vardara Davor Stojanoski rekao je da "makedonski i evropski šampion ostaje pri svom zalaganju da produži putem koji donosi uspeh i da ima trenera koji zna da sklopi sve kockice i da od raspoloživih igrača izvuče maksimum".

"Vjerujem da ćemo sa Pisonerom produžiti da uspješno koračamo po zacrtanom putu. Vardar je uvijek bio tim koji se borio za visok plasman bez obzira koje je takmičenje. Tako će biti i u budućnosti", rekao je Stojanoski za klupski sajt (rkvardar.mk).

Pisonero je treći španski trener zaredom na čelu stručnog štaba Vardara posle Raula Gonsalesa, koji je tim vodio od 2014. do 2018. i osvojio prvu tutulu šampiona Evrope i Roberta Paronda, koji posle jedne sezone i osvajanja druge evropske tutule, odlazi za selektora Egipta.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari