1
min read
A- A+
Pročitano

Roganović: Meč sa Srbijom nas istrošio, žao mi je zbog ubjedljivog poraza

13/01/2020 - 20:13
Autor:Fos Media
783 pregleda

U prvom meču sa Hrvatskom primili su 27 golova. U drugom sa Srbijom 21. U duelu koji je odlučivao o prolazu u Glavnu rundu, Lavovi, očigledno iscijeđeni, su dozvolili Bjelorusima da im 36 puta zatresu mrežu. Iako je golman Nebojša Simić imao 15 odbrana.

Foto

Foto: RSCG

"Najviše golova smo primili u tranziciji, koju smo večeras zaokružili kao prvi zadatak za zaustavljanje", kazao je neposredno nakon meča crnogorski selektor Zoran Roganović. Porazom 36:27 njegov sastav je zaključio učešće na Evropskom prvenstvu.

"Nismo uspjeli da zaustavimo njihovu igru brzog centra ili povratak u odbranu kada promašimo šut. Dali su dosta lakih golova. Nismo zaustavili ni njihov pozicioni napad, curili smo kroz sredinu, za koju smo htjeli da bude čvrsta i gusta."

Očigledno je da nivo energije nije bio na istom nivou kao u prva dva susreta,

"Mislim da je nakon meča sa Srbijom došlo do emotivnog i fizičkog pražnjenja. Jako težak turnir, iz koga mislim da ćemo izvući dosta pouka. Žao mi je zbog rezultata. Baš velika razlika."

Primarni cilj je, ipak, ostvaren. Proslavljena je prva pobjeda na evropskim šampionatima.

"Ta pobjeda nam svima znači. Dosta nas je potrošila. Neka nam to ostane nauk, da kada osvojimo prve bodove ne bude euforije, već da idemo iz meča u meč. Da štedimo snagu za ono što dolazi sljedeće."

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari