1
min read
A- A+
Pročitano

Roganović rezimira učinak Lavova u Gracu: Žal što nije produžena bajka, jedva čekamo baraž za SP

14/01/2020 - 13:21
Autor:Branko Krivokapić
176 pregleda

“Vjerovali smo da možemo da nastavimo san, ovu bajku, za još 7 dana u Beču”, kaže selektor crnogorske rukometne reprezentacije Zoran Roganović.
 

foto: RSCG

foto: RSCG

Dan nakon što su Lavovi porazom od Bjelorusije (36:27) u trećem kolu grupe A, završili učešće na Evropskom prvenstvu. U njegovim riječima nema gorčine. Svjestan je propuštene prilike.

“Bjelorusija je pokazala da je snažna ekipa, kojoj sinoć nismo mogli da pariramo. Nismo riješili njihovu tranziciju, brzi centar. Pravili smo jednostavne greške koje su nas koštale plasmana u Glavnu rundu. Nismo iskoristili ni odličnu partiju golmana Nebojše Simića. Za nas je ovo bilo dragovjeno iskustvo, iz koga ćemo ja, stručni štab i igrači izvući pouke.”

Na parketu dvorane Štathale u Gracu, Lavovi su sinoć djelovi iscijeđeno. Kao da im je sva energija ostala u duelu sa Srbijom.

“Taj trijumf nam je dao vjetar u leđa. Ostvarili smo cilj čekan 14 godina, prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. Ostaje da kad sljedeću put pobijedimo doživimo to normalno, kao kad osvajamo bodove na domaćem terenu.”

Poraz od Bjelorusije nije dominantan utisak o učinku Lavova na Evropskom prvenstvu.

“Jako sam zadovoljan zalaganjem i odnosom prema grbu svih momaka. Dobili smo komplimente od mnogih. Pokazali smo da i na samom turniru, a ne samo tokom kvalifikacija, možemo da imamo potrebnu dozu emocija, adrenalina i svega što nas pokreće. Dobili smo nekoliko igrača, za koje je ovo veliko iskustvo.”

Uz to, tim Zorana Roganovića je izbjegao drugu fazu kvalifikacija i direktno se plasirao u baraž za Svjetsko prvenstvo.

“Nismo učestvovali na planetarnim takmičenjima od 2013. Želimo da nastupamo na svim velikim takmičenjima. Uradićemo sve što je do nas. Ne razmišljamo o rivalu. Ko god da dođe, bićemo konkurentni. Jedva čekamo baraž, da se radujemo sa svojim narodom.”

Koga je bilo u priličnom broju na tribinama dvorane u Gracu. Podrška, naročito u mečevima sa Srbijom i Bjelorusijom, nije izostala: bila je glasna, iskrena i emotivna.

“Zahvaljujem svima koji su nas bodrili. Ujedno, i RSCG koji nam je osigurao odlične uslove i tokom priprema i na samom turniru. Bilo nam je lijepo zajedno. Ostaje žal što nismo produžili ovu bajku.”

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari