1
min read
A- A+
Pročitano

Roganović: Svi smo oduševljeni kako je Crna Gora reagovala povodom koronavirusa

23/03/2020 - 16:05
Autor:Fos Media
347 pregleda

Rukometaši Crne Gore trebalo bi u junu da igraju protiv Češke, baraž meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Foto

Foto: FOS Media

Još uvijek je neizvjesno da li će baraž mečevi biti održani zbog epidemije koronavirusa, a selektor Zoran Roganović kaže da je sada zdravlje najbitnije.

U razgovoru za Sport klub Roganović je kazao da se i u Švedskoj primjenjuju iste mjere kao i svuda u svijetu.

“Mjere koje se primjenjuju su slične kao i svuda u svijetu. Velike panike nema, ali straha, kao što je i logično ima. Kako ga ne bi bilo kada smo suočeni sa protivnikom, koji odnosi ljudske živote. Šampionat je prekinut i neće biti nastavljen. Šveđani se pridržavaju svih mjera koje su naložene. Uglavnom su svi kod kuće, drže neophodnu distance, ali to je u Švedskoj i dio tradicije, odnosno kulture. Po tom pitanju, su znatno drugačiji od nas”, rekao je Roganović i nastavio:

“Svi mi u inostranstvu smo oduševljeni kako je država Crna Gora reagovala povodom koronavirusa. Za sada je situacija pod kontrolom. To nas sve u inostranstvu čini srećnim jer smo zabrinuti za svoje porodice, prijatelje….Zato još jednom apelujem, pridržavajte se naloženih mjera, budite disciplinovani, ostanite kod kuće jer je to jedini način da iz globalnog problema izađemo sa što manjim posljedicama. Vjerujem da će tako i biti. Izolacija i ostanak kod kuće su jedini način da zaustavimo virus, da vratimo život u normalne tokove”.

Kada se život vrati u normalne tokove, tema broj jedan među ljubiteljima rukometa će biti borba rukometašica za Olimpijske igre, borba rukometašica Budućnosti za plasman na finalni turnir Lige šampiona i naravno, borba rukometaša za mjesto na Svjetskom prvenstvu.

“Naravno da jedva čekamo da ponovo pričamo o sportskim temama i da se vratimo na parket. Rukometašice očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, rukometašice Budućnosti će se boriti za plasman na finalni turnir Lige šampiona, a mi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sada je pitanje kada će se to desiti i da li će se desiti. Pitanje je da li će Liga šampiona biti nastavljena, kada će biti odigrani kvalifikacioni mečevi za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo”, naglasio je Roganović i nastavio:

“Kada dobijemo bitku sa koronavirusom, a siguran sam da ćemo je dobiti, onda moramo da vodimo računa i o sportistima. Ne smijemo da ih izložimo velikim naporima posle duge izolacije, jer su u tom slučaju povrede neminovnost. Ostaje da vidimo kakva će biti odluke nadležnih rukometnih institucija. U svakom slučaju, sada je prioritet borba protiv koronavirusa. Ostanite kod kuće, a baraž mečevi sa Čekom neka sačekaju malo. Ima vremena za priču o njima, ima vremena za borbu. Vjerujem da možemo do Svjetskog prvenstva, kao što vjerujem da će se život brzo vratiti u normalu ako budemo disciplinovani i odgovorni, kao što smo bili do sada”.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari