1
min read
A- A+
Pročitano

Šampion i dalje bez greške: Lovćen posložio Jedinstvo

01/11/2019 - 19:37
Autor:Branko Krivokapić
147 pregleda

Dug je stigao na naplatu. Nakon tri međusobna meča bez trijumfa, Lovćen je konačno posložio Jedinstvo, jedinu ekipu koja ga je pobijedila u prvenstvu u posljednjih 19 mjeseci.

Foto

Foto: RK Lovćen

I nakon petog kola šampion je bez greške: na Cetinju je slavio 33:28 (16:12), uz snažnu potvrdu napretka svog bisernog 17-godišnjaka Luke Vukićevića na desnom beku, organizatorskih sposobnosti Danca Brajana Ankersona i realizatorskih lijevog beka Miodraga Stanojevića.

Do 12. minuta srednji bek Jedinstva Slobodan Zonjić, drugi strijelac šampionata, je 5 puta zatresao mrežu domaćih. Na semaforu je stajalo 6:5 za goste - ispostaviće se da je njihovo prvo, bilo ujedno i posljednje vođstvo.

Dva pogotka Aleksandra Mrvaljevića i jedan nadahnutog Luke Vukićevića u nizu, donijeli su preokret (8:6) i prvi tajm-aut Bjelopoljaca. Koji nije zaustavio podmazanu crvenu mašinu.

Svih šestorica igrača početne postave - uključujući bekove Brajana Ankersena i Stanojevića, desno krilo Aleksu Perišića i pivota Mirka Damjanovića - potpisali su se makar po jednom do 22. minuta i plus 6 za tim Duška Milića (14:8).

Jedinstvo - sa pobjedom u prethodna četiri kola - se u 33. minutu približilo na 14:16, ali je rezultatska neizvjesnost isparila zaključno sa 44. minutom (25:19)...

Deset golova Zonjića "poklopili" su Vukićević sa 9, Stanojević sa 6, Damjanović, Perišić i Mrvaljević sa po 4, dok je Ankersen postigao 3.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari