1
min read
A- A+
Pročitano

Veselin Vujović odgovorio na potcjenjivačku izjavu bivše NFL zvijezde o rukometu: I rukometni kadet bi...

13/02/2020 - 21:30
Autor:Fos Media
513 pregleda

Za većinu Evropljana, američki fudbal je velika nepoznanica, a njegova pravila prilično zbunjujuća.

Foto

Foto: RK Zagreb

No, ni Amerikanci nemaju razumijevanja za sportove koje doživljavamo tradiconalnim u Evropi. Rukomet, recimo.

Bivši kvoterbek Džej Katler, koji je igrajući za Denver, Čikago i Majami sakupio 12 sezona u NFL-u, prije nego što je 2017. završio karijeru, gostovao je u emisiji američkog ESPN-a, u kojoj je jedna od tema bio upravo rukomet.

"Želim da sastavim ekipu za Olimpijske igre u rukometu. Imaju malu loptu koju međusobno dodaju i zatim pucaju na gol. To je kao fudbal, osim što se igra rukama", rekao je Katler.

Foto

Voditelj podkasta je dodao da bi bivši NFL igrač zajedno sa Lebronom Džejmsom i Patrikom Mahomsom, kvoterbekom NFL šampiona Kajzer Čifsa, pobijedili bilo koju osmoricu rukometaša i osvojili zlato na Olimpijskim igrama.

Katler je potvrdio te riječi.

Jedan od onih koje su pogodile te riječi, bio je Veselin Vujović. Jedan od najboljih svjetskih rukometaša ikada, osvajač olimpijskog zlata i bronze, dvije svjetske (zlato i srebro) i jedne evropske medalje (bronza).

"Kao prvo nikad ne bih komentarisao sport koji ne poznajem, a pogotovo koji ne razumijem. Njihove izjave su, u najmanju ruku, smiješne", uzvratio je trener Zagreba.

"Kako bi oni nekoga pobijedili kada nemaju pojma o taktici i pravilima. Lopta za rukomet jako se razlikuje od košarkaške ili lopte za američki nogomet. Uvjeravam vas da bi rukometni kadet bolje baratao loptom nego današnji NBA košarkaš koji cijeli život trenira tehniku šuta za košarku, jer tehnika šuta za rukomet potpuno je druga priča."

Pametnome dosta.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari