1
min read
A- A+
Pročitano

Đoković odložio drugi test na koronavirus

29/06/2020 - 17:24
Autor:Fos Media
195 pregleda

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odložio je drugi test na virus korona.

Foto

Foto: Atptour.com

Đoković je prošlog utorka objavio da je pozitivan i da će uraditi novi test za pet dana, ali je ipak promijenio plan, javila je Radio televizija Srbije.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta je prije šest dana potvrdio da su njegova supruga i Jelena inficirani (test su u ponedjeljak uradili odmah po dolasku iz Zadra, gdje je upravo zbog novog korona virusa prekinut teniski turnir) i da se oboje osjećaju dobro.

"Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana", objavio je Novak Đoković u tadašnjem saopštenju.

"Iako je bio plan da se testira u nedjelju, odlučio je da to odloži i testiranje obavi po isteku samoizolacije od 14 dana, što je redovna procedura kada se ustanovi prisustvo korona virusa u organizmu pacijenta. Novi test najbolji teniser svijeta odradiće 7. jula", javlja RTS.

Čitava "promjena plana" nastala je zbog jednog nesporazuma u komunikaciji, jer se na drugi test ide u onim slučajevima kada postoji mogućnost da je neko inficiran, a na prvom testiranju nije utvređno prisustvo SARS-CoV-2 virusa. Tada se, za pet dana, radi novi test.

Kako je Đoković bio pozitivan na svom prvom testiranju, novo ga čeka - tek za 14 dana u odnosu na tu posjetu ljekarima, odnosno pomenutog 7. jula.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari