1
min read
A- A+
Pročitano

Ajkulice otputovale na Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj

10/08/2018 - 10:51
Autor:Fos Media
63 pregleda

Mađarska će od 11. do 19. avgusta biti domaćin Svjetskog prvenstva za U18 vaterpolo reprezentacije na kojem će učestvovati i Crna Gora. Sombatelj će ugostiti 20 najboljih selekcija svijeta, a mlade "ajkule" će igrati u grupi A sa Egiptom, Australijom, Južnom Afrikom i Brazilom. 

vaterpolo

Foto: Wpolo.me

Na startu 11. avgusta igraćemo sa Australijom od 10.50, narednog dana rival je Južna Afrika od 16.50, dok ćemo 13. avgusta igrati sa Brazilom od 15.30.

Nakon dana odmora, u poslednjem meču grupe 15. avgusta igraćemo sa Egiptom od 10.50 časova. Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto u grupi za polufinale borićemo se sa pobjednikom meča 2B - 3C.

"Zadovoljni smo odrađenim pripremama, prva utakmica je sa Australijom u subotu i nadamo se da ćemo dobro otvoriti šampionat. Cilj je da budemo prvi u grupi, čime bi obezbijedili ulazak u osam ekipa. Na prvenstvo idemo oslabljeni bez prošlogodisnjeg kapitena Miroslava Perkovića, ali vjerujemo jedni u druge i daćemo sve od sebe da uđemo u borbu za medalje. Neće biti nimalo lako, ali garantujemo da ćemo dati maksimum", poručio je pred polazak trener Petar Radanović.

Na spisku Crne Gore su: Andrej Bosanac, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Igor Uskoković, Danilo Radović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić, Nenad Dragović, Marjan Mitrović, Bogdan Radonjić.

Pored trenera Petra Radanovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Miodrag Matković i Marko Gopčević, doktor Vladimir Dedović i tim menadžer Igor Martinović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari