2
min read
A- A+
Pročitano

Dušan Ivanovski za FOS: Kako su mali Jadranaši dominirali u Dubrovniku

30/04/2019 - 13:30
Autor:Fos Media
138 pregleda

Dubrovnik je nedavno bio domaćin memorijalnog vaterpolo turnira "Tomo Udovičić", a među 24 ekipe iz najjačih vaterpolo zemalja Evrope dominirali su mladi majstori Jadrana iz Herceg Novog.

Foto

Foto: PVK Jadran

Klinci koje trenira Dušan Ivanovski na turniru su postigli 74 gola, primili samo 26, a u finalu su pobijedili Salerno sa 13:5 i pokazali da iako Crna Gora ima malu bazu i dalje ima mnogo talenata.

"Mali Jadranaši su na ovom turniru, po mom mišljenju, zaista bili ispred svih svojih vršnjaka", istakao je za FOS  Ivanovski. "Pokazali su viši nivo - i  po tehničkim, plivačkim i taktičkim elementima vaterpolo igre. Mislim da su to bili razlozi dominacije koju smo pokazali".

Kao neko ko radi sa najmlađima Ivanovski dobro zna kakva je budućnost Crne Gore u sportu koji joj je donio toliko radosti.

"Kada je u pitanju Jadran ovdje zaista ima talenata. Naše mlađe kategorije bilježe odlične rezultate na svim takmičenjima na kojima učestvuju, takođe mlade reprezentacije Crne Gore najčešće u svojim sastavima imaju najviše igrača iz našeg kluba", objasnio je Ivanovski.

Foto

I ostali crnogorski timovi imali su zapaženu ulogu u Dubrovniku, tako da talenata ne nedostaje ni u Kotoru i Budvi.

"Naravno, upravo na ovom turniru za kategoriju do 12 godina Primorac iz Kotora je stigao do polufinala, nažalost na kraju nije uspio da osvoji medalju. Budva je takmičenje završila na osmom mjestu i kada se uzme u obzir da su učestvovale 24 ekipe iz zemalja Evrope u kojima se igra najbolji vaterpolo mislim da smo svi zajedno odlično predstavili crnogorski vaterpolo", potencirao je mladi trener Jadrana. "Naša baza je mala, ali zato većim i boljim radom moramo da se borimo da zadržimo naš vaterpolo na vrhunskom nivou".

Baš kao i njegovi dječaci i Dušan je na početku - ali u trenerskoj karijeri.

"Kao dijete sa nekih 11-12 godina počeo sam da treniram vaterpolo, išlo je to porodično. Moj otac (Zoran, inače asistent u stručnom štabu Crne Gore, prim. aut) bio je vaterpolista i već dugi niz godina radi kao trener. Sport i takmičenje su nešto što jako volim i tako sam se odlučio da bi možda ovo bio pravi posao za mene. Za sada sam zadovoljan kako mi ide", objasnio je Ivanovski.

Koliko je teško (ili lako) raditi sa najmlađim sportistima?

"Zna ponekad biti teško, ali uglavnom je pravo uživanje raditi sa djecom. Ona žele da treniraju, žele da uče i još kada se napravi uspjeh na nekom takmičenju, emocije i sreću koju pokažu djeca je teško uporediti sa bilo čim", jasan je Ivanovski.

Kako objasniti fenomen crnogorskog vaterpola? Kako se u takoj maloj bazi uvijek rađaju talentovani igrači?

"Zaista rezultate koje naša reprezentacija i naši klubovi ostvaruju u odnosu na broj klubova i vaterpolista je nerealan. Naravno, na našem primorju naročito u Boki postoji vaterpolo tradicija, ima dosta talenata, ali veliki i naporan rad donose rezultate i prave vrhunske igrače", zaključio je Ivanovski.

Foto

Na turniru u Dubrovniku za najboljeg igrača je proglašen vaterpolista Jadrana Strahinja Gojković.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari