1
min read
A- A+
Pročitano

Jadranovo priznanje Dejanu Daboviću, prvom Novljaninu zlatnom olimpijcu

09/05/2019 - 13:40
Autor:Fos Media
155 pregleda

Vaterpolo plivački klub Jadran Carine, sa Škvera, nije dozvolio da u zaborav ode ono što je jedinstveno, što ima poseban značaj za istoriju kluba a i grada. Iako su mnoge godine prošle, Jadran vidi sjaj prve zlatne olimpijske medalje u Herceg Novom, koju je donio Dejan Dabović sa reprezentacijom Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1968. godine, u Meksiku.

Foto: PVK Jadran

Foto: PVK Jadran

Na sjednici Skupštine kluba, održane 29. oktobra 2018. godine, donijeta je odluka o dodjeli najvećeg priznanja  Jadrana Carine, “Počasni član kluba”.

Priznanja su uručena 26. decembra prošle godine, a 8. marta 2019. godine priznanje je dodijeljeno i Daboviću. U decembru nije bio prisutan u Herceg Novom, pa se predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević, sastao se sa njim u Beogradu.

fdng
Foto: PVK Jadran

Dabović je stakao da mu je čast i zadovoljstvo primiti ovo priznanje.

Kao igrač Jadrana bio je registrovan od 14. jula 1957. godine. Nakon Jadrana, nosio je vaterpolo kapicu beogradskog Partizana sa kojim je bio višestruki prvak države. Igrao je i za riječko Primorje. Njegove vaterpolo majstorije našle su mjesto i u italijanskim klubovima. Bio je trener u Rijeci, a na vaterpolo put izveo je i mlađe kategorije Partizana. Takođe, kao trener doprinio je i svome rodnom klubu Jadranu.

Dabović je sa reprezentacijom Jugoslavije učestvovao na Olimpijskim igrama 1968. godine, u Meksiku, i okitio se zlatnom medaljom. Potom je i 1976. bio učesnik Olimpijskih igara u Montrealu, gdje je sa reprezentacijom osvojio peto mjesto.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari