1
min read
A- A+
Pročitano

Mlađan Janović završio karijeru!

06/09/2019 - 10:05
Autor:Fos Media
477 pregleda

Proslavljeni crnogorski vaterpolista Mlađan Janović završio je dugogodišnju, izuzetno uspješnu igračku karijeru, kako reprezentativnu tako i klupsku.

Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Janović je odlučio da se nakon 19 godina povuče iz vaterpola, a tim povodom u prostorijama Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore u Podgorici u ponedjeljak 9. septembra u 11 sati biće održana pres konferencija.

Mlađan je sa reprezentacijom Crne Gore bio prvak Evrope 2008. godine u Malagi, četiri godine kasnije u Ajndhovenu osvojio je srebrnu medalju na šampionatu Evrope, 2013. je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu, dok je 2016. u Beogradu osvojio srebro na Evropskom prvenstvu. Ima dva zlata (Podgorica 2009 i Budimpešta 2018), srebro (Niš 2010) i bronzu (Dubai 2014) sa finalnih turnira Svjetske lige. Sa reprezentacijom Crne Gore je igrao polufinala na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Riju.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore je 2002. godine osvojio bronzanu medalju u Svjetskoj ligi u Njujorku, dok je bio u sastavu iste reprezentacije 2003. godine kada je osvojena bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

Karijeru je počeo u kotorskom Primorcu, a 2002. je osvojio Kup SCG. Nakon toga je igrao za Marsej gdje je za četiri sezone osvojio po četiri titule prvaka i Kupa, a igrao je još za Savonu (dva puta prvak LEN kupa), Pro Reko (osvajač prvenstva i Kupa Italija), Galatasaraj (osvajač prvenstva i Kupa Turske), Olimpijakos (prvak Grčke), a posljednje dvije godine karijere proveo je u italijanskoj Breši.

Za najboljeg igrača Evrope proglašen je 2011. godine.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari