1
min read
A- A+
Pročitano

Osnovan Plivački - vaterpolo klub „Budućnost“ (FOS VIDEO)

16/05/2018 - 15:08
Autor:Fos Media
556 pregleda

Svečanost povodom osnivanja Plivačkog – vaterpolo  kluba Budućnost održana je danas na zatvorenom vaterpolo bazenu u Podgorici.

Foto

Foto: FOS Media

 

„Smatram da nema razvijenog sporta bez razvijene bazične infrastruktre, nadajući se da ćemo upravo ovakvim potezima doprinijeti poboljšanju uslova za bavljenje sportom pogotovo u najmlađem uzrastu. Djeca će dobiti mogućnost da na kvalitetan i stručan način treniraju plivanje i vaterpolo na zadovoljstvo njihovih roditelja koji će znati da su im djeca na sigurnom“, kazao je Janović i dodao:

„Želio bih takođe da svoj djeci poručim da je škola na prvom mjestu i da sport i škola mogu i treba da idu ruku pod ruku. Njihovim porodicama poručujem da im država i Glavni grad žele kvalitetan evropski život i da sve što radimo radimo za dobrobit naših građana i budućnosti njihove djece“.

Odbor direktora privrednog društva ’Sportski objekti’ donio je statut, plan i program rada kluba u narednom periodu. Za predsjednika skupštine je imenovan sportski radnik, diplomirani elektro inženjer Ratko Stijepović

 „Plivačkom i vaterpolo klubu  Budućnost, ’Sportski objekti ’su u cilju razvijanja vaterpolo i plivačkog sporta u Glavnom gradu stavili na raspolaganje svu potrebnu opremu i rekvizite za obavljanje trenažnog procesa i takmičenja koji u potpunosti ispunjavaju međunarodne sportske standarde. Plivački – vaterpolo klub će imati na raspolaganju i potrebni kancelarijski prostor. Sve su ovo preduslovi koji nagovještavaju da će plivački i vaterpolo klub Budućnost nastaviti tradiciju nizanja uspjeha gradskih sportskih kolektiva koji ambiciozno i sa ponosom nose naziv „Budućnost“, kazao je u ime osnivača Vesko Lekić.

Od 27. maja do 1. juna 2019. godine Crna Gora će biti domaćin 18. Igara malih zemalja Evrope, multisportskog događaja koji će okupiti takmičare iz evropskih zemalja.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Milo Đukanović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stiječović, koji su obišli gradilište i vidjeli kako teku radovi na rekonstrukciji Male i Velike sale Sportskog centra Morača.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari