1
min read
A- A+
Pročitano

Povratak Novljana u elitu: Jadran u Ligi šampiona naredne tri sezone!

08/06/2019 - 13:56
Autor:Fos Media
87 pregleda

Najtrofejniji crnogorski vaterpolo klub Jadran će naredne tri sezone biti dio evropske elite.

Foto

Foto: PVK Jadran

Uprava kluba sa Škvera prihvatila je pozivnicu LEN-a za dobijanje specijalne pozivnice ("wild card") za Ligu šampiona, koja važi za sezone 2019/2020, 2020/2021. i 2021/2022.

"Pozivnica je priznanje Jadranu Carine, koji u kontinuitetu godinama pokazuje da je sazreo za učešće u velikim takmičenjima. Prisutni smo godinama na evropskoj vaterpolo sceni kroz Ligu šampiona, Evro kupu i oni koji vode evropski vaterpolo su prepoznali da Jadran zaslužuje da bude u eliti", kazao je za Radio Jadran dr Đuro Marić, predsjednik Jadrana.

Ove godine imamo 16 klubova koji će učestvovati u Ligi šampiona. Od toga 12 dobijaju Wild card, a 4 kluba treba da izbore učešće kroz kvalifikacije. Jedna zagrebačka Mladost će morati da igra kvalifikacije, mađarski klubovi, koji su prvaci Evrope, takođe. Wild card nema ni najtrofejniji evropski klub Partizan, a Jadran je, ušao u rang velikih".

Trošak nastupa u Evroligi je od 80 do 100 hiljada eura. Dio sredstava, klub će dobiti od opštine Herceg Novi.

"Dobili smo i određena sredstva Ministarstva sporta i mladih, koji nas je prepoznao kao jedan od deset najistaknutijih klubova u Crnoj Gori opredijeljujući ove godine sumu za sve klubove od 300 hiljada eura. Imamo i lepezu naših sponzora. Ali, definitivno, za dodatna sredstva za Ligu šampiona moraćemo naći nove sponzore. Ova uprava Jadrana je dosta agilna, nije preglomazna, dosta je homogena. Zajednički nam je cilj da idemo u sljedećih par godina ka vrhu Evrope, da se domognemo završnog turnira Lige šampiona", kazao je Marić za Radio Jadran.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari