1
min read
A- A+
Pročitano

Prlainović: Nacionalizam je za nesposobne

25/07/2019 - 14:51
Autor:Fos Media
717 pregleda

Srpski reprezentativac Andrija Prlainović rekao je da svaki put uživa u derbijima protiv Hrvatske na najvećim takmičenjima i da su te utakmice prava sportska priča i najbolje što vaterpolo može da ponudi.

foto

Foto: VSS/UNIQA

Prlainović, kao i nekolicina standarnih reprezentativaca Srbije, propustio je Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i odluku selektora Dejana Savića objasnio kao dobru kako bi igrači koji su budućnost srpskog vaterpola dobili šansu.

"Srbija i Hrvatska su u poslednjih desetak godina odigrale nekoliko epskih utakmica. Pored utakmice u Budimpešti bilo ih je još nekoliko zaista čudesnih, poput ove poslednje u Beogradu u finalu Svjetske lige. Svaka utakmica s Hrvatskom je priča za sebe, u njima uživamo svi, igrači i publika u Srbiji, Hrvatskoj i širom svijeta. Dueli te dvije reprezentacije su nešto najbolje što današnji vaterpolo nudi", rekao je Prlainović za hrvatski portal Indeks.

Posebno je naglasio da su igrači i stručni štab selekcija Srbije i Hrvatske u prijateljskim odnosima.

"Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, vjerujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo".

Prlainović ističe i da je jedini interes igrača samo sport i zato je ponosan na veliko sportsko rivalstvo sa Hrvatskom.

"Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno da obavljaju ono što bi trebalo da rade, zbog čega su izabrani i postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno", zaključio je Prlainović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari