1
min read
A- A+
Pročitano

Selektor Gojković: Pokušaćemo da obezbijedimo olimpijsku vizu

04/07/2019 - 17:08
Autor:Fos Media
105 pregleda

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu (SP) u Južnoj Koreji može da igra sa svima, nema kvalitet da prijeti, ali ni da strahuje od bilo kog rivala, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Foto

Foto: Radiojadran.com

Šampionat je na programu od 15. do 27. jula, a Crna Gora će u preliminarnoj fazi igrati u grupi sa Srbijom, Grčkom i Južnom Korejom.

Gojković je najavio da će generalna proba crnogorskim vaterpolistima biti turnir u Kini, na kojem će, osim domaćina, učestvovati i selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

„Vjerujem da ćemo kroz taj turnir doći do željene forme za start SP i da će nam pomoći da dobijemo realnu sliku. Imamo ambicije, veliki je ulog, ne bježimo od odgovornosti. Pokušaćemo da kroz dobar plasman obezbijedimo olimpijsku vizu za Tokio. To bi bilo izuzetno značajno“, rekao je Gojković na konferenciji za novinare, prenosi Mina.

On je, navodeći da niko nema mlađu ekipu i toliko mladih igrača, kazao da bi želio da njegovi izabranici ponove nivo igre od prošle godione. 

„Bio bih zadovoljan da budemo na tom nivou, ili iznad toga. Cijelu prošle sezonu nijesmo bili nadigrani, imamo kombinaciju mladih igrača i iskustva. Možemo da igramo sa svima, ne možemo da prijetimo, ali ni da strahujemo od nikoga. Moramo biti blizu našeg maksimuma. Nemamo individualni kvalitet na papiru, ali možemo pružimo dosta“, rekao je Gojković.

Crna Gora prvi meč na SP igraće sa Srbijom 15. jula, dva dana kasnije satsaće se sa Grčkom, dok je za 19. zakazan duel sa domaćinom.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari